Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek a barátnőmmel?

Mihez kezdjek a barátnőmmel?

Figyelt kérdés

Nemrég láttam, hogy a barátnőmnek hegek voltak a bal csuklóján.Egyértelműen vagdosta magát.Mostanában tiszta depis és nem tudom mihez kezdjek vele. Ötlet?

17/F

2010. júl. 12. 10:05
 1/7 anonim válasza:

próbáld vele megbeszélni a dolgokat, segíts neki

valószínűleg történt valami ami miatt ezt csinálja

legjobb barátnőm is ezt csinálta, neki az volt a baja h az anyukája meghalt :( nehezen de tudtunk neki segíteni azóta sokkal jobban van és már több mint 1éve meghalt az anyukája

azt mondta h az 1éves évfordulóján öngyilkos lesz (mondjuk ezt régszegen mondta el nekünk) de még mindíg és segítettünk neki :)

2010. júl. 12. 10:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen próbálj meg beszélni vele erről, nem tudom mennyire vagy vevő az ilyen nagy lelkizésekre meg ő hogy viszonyul hozzá, de egy próbát megér... Kérdezd meg tőle, hogy miért csinálta, hogy van-e valami baj, mondd meg neki hogy aggódsz érte!
2010. júl. 12. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:
beszélgess el vele, hogy mi a baja, mivan vele mostanában, mi történt, mi nem jó. de ha nagyon depis és tényleg vagdosta magát és hiába beszélgetsz vele, nem változik meg, akkor beszélj a szüleivel, mert ez nem normális, ki tudja, hogy hova vezet. mozdítsd ki otthonról, vidd el a kedvenc helyére, bulizni, moziba, strandra, kicsit lássa másképp a világot. de ha nem javul vagy nagyon rossz a helyzet és nem akar változtatni vagy neked nem mondja el, akkor mindenképp szólj a szüleinek.
2010. júl. 12. 10:24
 4/7 anonim válasza:
Próbálj meg vele beszélni finoman. Mondja el hogy miért csinálja, mi bántja, mit érez ilyenkor. Próbáld meg megvígasztalni és megmondani hogy ez nem megoldás és éreztesd vele, hogy bármi is történik vele, te mellette állsz és segítessz neki. Vagy beszélj az egyik barátnőjével, fogjatok össze, hátha ő is tud neked/ a barátnődnek segíteni. (Érdemes lenne pszichológushoz fordulni... Főleg ha nem tudsz beszélni vele.) Manapság elég nagy divat még mindig az érvagdosás. Lehet hogy csak nem érzi azt, hogy beilleszkedett volna a környezetébe, nem érzi, hogy elfogadják, hogy figyelnének rá és ezért csinálja. Kismillió oka lehet sajnos. Óvatosan kezeld a témát, ne ronts rá egyből. Kezdd úgy hogy leültök egy olyan helyre ahol senki sem zavarhat meg titeket, kikapcsolod a telefonod és beszélgetsz vele. Mondd neki h látod hogy mostanság rossz kedve van, szeretnél segíteni majd csak később felhozni a vágásokat. Remélem tudtam segíteni..
2010. júl. 12. 10:25
 5/7 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm, erőt gyűjtök hozzá és elmegyünk egy kellemes helyre.

Kisebb sokkot kaptam mikor megláttam a karját, legszívesebben elsírtam volna magam. Tiszta véres seb :S

Remélem a körülményekhez képest nincsen nagy baj...

2010. júl. 12. 10:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha ezek régi hegek, akkor nem cseszegesd érte. Ha frisset látsz, akkor viszont a szüleinek szólj. Szakember kell neki, magától meg nem fog elmenni.

Annyit fogsz elérni, hogy téged is utálni fog.

2010. júl. 12. 10:55
 7/7 A kérdező kommentje:

találkoztam ma vele és újabbak voltak a kezén... de azt mondta semmiség, és témát terelt...nem tudom mit tegyek:S

nem lesz könnyű beszélni vele

2010. júl. 12. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!