Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ez miatt kérhetek kártérítést?...

Ez miatt kérhetek kártérítést? Orvosi műhibának számít?

Figyelt kérdés

Tüdőembóliám van.

Éppen csak hogy az utolsó pillanatban tudtak már elkapni.

Elmondhatatlan helyzet és érzés.

Az oka pedig nem más mint légembólia! És nem vagyok búvár... Valószínűsíthetően az utolsó vénás kezelésem során volt ügyes a nővérke... Ezért felelőségre tudom vonni a kórházat illetve azt az ápolót aki csinálta ezt nekem?

2019. júl. 10. 21:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem nem lehet bizonyítani, hogy a nővérke okozta, márha ő okozta valóban.
2019. júl. 10. 21:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
örülj neki, hogy megmentették az életed, ne szivasd őket. nem lehet elvárni a tökéletes munkavégzést minden percben még az egészségügyben sem. az a másik, hogy biztos nehéz bizonyítani. lett maradandó sérülésed?
2019. júl. 10. 21:35
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nővérként írom..nem tudunk véletlenül annyi levegőt benyomni vénásan,hogy attól embóliád legyen. Maximum ha egy 20 ml-es teljes fecskendőnyi levegőt beléd nyom. De ekkora szarvashibát nehezen tudok elképzelni...

Milyen kezelésre jártál? Ha infúziót kaptál azzal meg lehetetlen levegőt bejuttatni mert a mai inf.szerelékek biztonsági szelepesek tehát ha lemegy a cucc akkor megáll és levegő nem jut a keringésbe..

2019. júl. 10. 21:43
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem azután ment be a levegő, hanem nem lett rendesen légtelenítve valószínűleg. Bár láttam hogy átengedi a folyadékot rajta, szóval megtörtént a légtelenítés maga, de rá se nézett, ellenőrizni se ellenőrizte. Szószerint megvárta amíg végig ment a folyadék csak, oda se nézett, és kész is volt. Emlékszem...
2019. júl. 10. 21:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor még egyszer leírom..legalább 20 ml levegő kell ahhoz,hogy bajt csináljon. Egy szerelékben összesen nincs annyi,ha meg ki is lett légtelenítve az orrod előtt,akkor max.egy kicsi bubi lehetett benne,ami meg semmiség. Ha sok a levegő,el sem indul az infúzió.
2019. júl. 10. 22:52
 6/12 anonim ***** válasza:
Ápoló kolléga leírta a tutit, egyébként ez a kérdező a mai troll hülyegyerek.
2019. júl. 11. 01:15
 7/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ez így lehetetlen, semmi köze az ápolónak ehhez. Infúziós szerelékből nem tud magától ennyi levegő bejutni a vérkeringésbe.
2019. júl. 11. 08:14
 8/12 A kérdező kommentje:
Tehát ha egyszer is át van folyatva folyadékkal, akkor már nem lehet benne annyi levegő. Értem már.
2019. júl. 11. 12:13
 9/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Amúgy sem lehetne, a levegő felfele megy, akkora nyomás meg nincs benne, hogy bejusson az erekbe.
2019. júl. 11. 15:25
 10/12 A kérdező kommentje:
Lehet hogy a levegő felfelé megy a fizika törvényei alapján, de ha nem légbuborék van, hanem konkrétan folyadék levegő rész folyadék, akkor ez nem érvényes.
2019. júl. 11. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!