Balesetem volt, mennyi kártérítést kérhetek?
Ezt neked kell tudni, hogy milyen bevételektől esel el így, hogy nem tudsz járni, gyakorlatilag hetekre ágyba kényszerülsz, vagy milyen költségek merülnek fel a kezeléseddel kapcsolatban. Nyilván ezen bevételek kiesésére kérhetsz kártérítést. Illetve nyilván az orvosok tudják, hogy van-e esetleg bármilyen maradandó károsodásod, ami miatt a közeljövőben esetleg nem tudsz bizonyos dolgokat ellátni, vagy nehézségeid, fájdalmaid lehetnek belőle.
Nyilván ha pár hétig nem tudsz járni, de utána minden rendben lesz, akkor azért milliókat nem kérnék a helyedben, de százezreket simán, hisz ha azt nézzük simán valaki ilyenkor 2 hónapra is akár kiesik a munkából, a táppénz meg jóval kevesebb összeg, mint a fizetés, plusz segítségre is szükséged lehet, akinek ideje megy el arra, hogy esetleg főzzön rád, ennivalót vigyen, bevásároljon, a számlákat befizesse helyetted, ügyeket intézzen, stb.
Nekem is volt egy biciklibalesetem 14 évesen. A térdem kifordult, és 40 év alatt nem jött helyre. Most gondolkodom, hogy fel kéne mondjak a munkahelyemen, mert létrázni már nem tudok.
Ezt csak azért meséltem el, mert az az egy összeg teljesen nem reális! Később is lehetnek bőven kieséseid mint a munkából, mint az utókezelésekből. Nem tudom a jog mit mond, ír erről, de az orvosi leleteket őrizd meg öregségedre is. És ne fogadj el félvállról irt orvosi leletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!