Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Betegéletút lekérdezése. Ti...

Betegéletút lekérdezése. Ti megnéztétek már, hogy milyen ellátások szerepelnek a betegéletút nyilvántartásotokban és valós volt, ami fel volt tüntetve?

Figyelt kérdés

2019. júl. 5. 11:33
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Azt látom, hogy valakinek egy hozzászólása törölve lett, csak már nem tudom, hogy annak mi volt a tartalma...
2019. júl. 5. 18:34
 22/35 anonim ***** válasza:
76%
Pár éve néztem rá utoljára, akkor "csak" egy valótlan kezelés volt feltüntve, szintén fogorvosi, olyan helyen, ahol sosem jártam, de legalább a lakhelyemen belül. Vannak olyan szerencsések is, akik a rendszer szerint ugyanazon a napon három különböző városban jártak kezelésen. Ha ez nem a biztosítási csalás bizonyítéka, akkor a teleportációé. Juhú.
2019. júl. 5. 18:54
 23/35 A kérdező kommentje:

Mennyivel jobban örülnék annak, ha a teleportációra lenne ez bizonyíték! ;-)

Majd összeszámolom, hogy nekünk hány olyan kezelést írtak be, ami nem történt meg.

2019. júl. 5. 19:32
 24/35 anonim ***** válasza:
53%
Kedves kérdező! Köszi a választ! Nagyon kíváncsi vagyok, meg fogom majd nézni!
2019. júl. 6. 00:02
 25/35 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló! Nagyon szívesen! Majd írj, ha gondolod!
2019. júl. 6. 06:50
 26/35 A kérdező kommentje:
Egyelőre lányomét számoltuk meg, ott 50 darab valótlan tétel van bejegyezve.
2019. júl. 6. 07:15
 27/35 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos a körzeti fogorvosi ellátás iszonyatosan alul van finanszírozva, szóval igen ott csalnak. És igen ezt az OEP is tudja.

Nálam egyébként minden stimmel. Egyedül a gyógyszerkiváltás regisztrálása marad el néha.

2019. júl. 7. 11:50
 28/35 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál. Nagyon súlyos, amiről szó van.

Egyébként szerintem az nem jogosít fel senkit a lopásra, hogy "alul van finanszírozva".

Nemrég beszélgettem egy hölggyel - 60 év körüli lehetett - elmondta, hogy milyen körülmények között dolgozik régóta és hogyan viselkedik vele és a többi alkalmazottal a főnöke. Na az volt brutális és "iszonyatosan alulfinanszírozott". A munka minőségéről nem is beszélve. Mégis, ebből a nőből áradt a becsületesség, egyenesség, tisztesség. Szerintem általános iskolai végzettsége lehetett, ezzel együtt emberséges és becsületes volt!

Akinek orvosi diplomája van, a gyógyítással kellene foglalkoznia (tudtommal erre felesküdnek), nem pedig lopnia kéne. Biztos, hogy többet keres egy fogorvos vagy más szakterületen dolgozó orvos, mint a nő, akit fentebb említettem - tehát nem kellene a pénzügyi helyzetre fogni azt, hogy valaki lop-e vagy nem.

Egyszerű döntés. Lop vagy becsületes.

2019. júl. 7. 13:47
 29/35 anonim ***** válasza:
Ettől egy orvosnak nem lesz nagyobb a fizetése könyörgöm. Nem magának "lopja", hanem az adott intézménynek, hogy jobban be tudjak osztani a pénzt, jusson kötszerre, műszerekre. Ezt jelenti az alulfinanszírozás, ezt próbálják megkerülni, méghozzá a betegek javára is. Nem lehet korszerűtlen eszközökkel meg állandóan spórolósan normális ellátást nyújtani, és a beteg se szeretné, ha a legrondább varratszedő ollóval okoznának neki plusz szenvedést.
2019. júl. 7. 14:19
 30/35 A kérdező kommentje:

Egy-két oldalon utánanéztem annak, hogy például egy fogorvos mennyit keres: "Magyarország havi bruttó átlagbére: 446 881 HUF. A feltüntetett érték a Magyarország területén nyújtott alapbért jelenti. Fizetése a jutalékoktól és számos további tényezőtől függ."

Az adat innen származik:

[link]

Itt pedig egy hasonló esetet találtam, mint amiről a hozzászólók között többen is írtak:

[link]

2019. júl. 7. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!