Miért nem kérdez a pszichológus?
Elmentem pszichológushoz, ez volt a második alkalom. Alig kérdez valamit, arra válaszolok egy mondattal, aztán csöndbe van. Én meg nem szeretek sokat beszélni, a lényegre válaszolok, nem rizsázok. De így tök unalmas, honnan tudjam mit mondjak, ha nem kérdez? Arra gondoltam, átmegyek valaki máshoz. Miért csinálja ezt? Unja már a sok beteget és nem akar foglalkozni velem??
L/22
Valószínűleg az a módszere, hogy megvárja, amíg kényelmetlenül kezded érezni magadat, és megtöröd a csendet. És talán valami spontán jön.
De ha ennyire zavar, miért nem kéred meg, hogy tegyen fel egy-két kérdést, mert így nem tudsz magadtól beszélni?
Ha nem mondod el részletesen a problémád, az érzéseid, akkor ennek sok értelme nincs. Szintén járok pszichológushoz, de igyekszem a kérdésekre, felvetett témákra alapost választ adni, hogy mit érzek/gondolok a dologról, hogy éltem meg, ezek alapján ő tudja tovább vinni a beszélgetést. Ezt nem úgy kell érteni, hogy egy kérdésről locsogok 10 percet ő meg fantáziál az aznapi vacsoráról, hanem csak bővebben válaszolok, nyitva hagyva a lehetőséget, hogy visszakérdezzen, reagáljon arra, amire úgy gondolja, hogy kell.
Na most ami fontos, hogy én alapvetően azért járok oda, mert segítségre van szükségem, ergó nem várom, hogy majd ő barkóbázzon mert kérdezz-feleleket játszunk 50 percen át, hanem segítem a munkáját, hogy haladjunk.
A másik meg, jó szakembert kell találni, akit ajánlanak olyanok, akiknek a tiédhez hasonló problémája volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!