Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A TB megszűnését melyik...

A TB megszűnését melyik időponttól kell számítani?

Figyelt kérdés

Az egyetemi záróvizsga időpontjától, vagy a diákigazolvány megszűnése napjàtól?

Nem tudom jövőhéten válthatok-e ki még receptet.

2018. márc. 24. 17:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Jogviszony megszűnte + 45 nap. Aztán magad után fizeted.
2018. márc. 24. 17:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen pont az a kérdésem hogy mikor szűnik meg a jogviszonyom. A záróvizsga napján vagy a diákigazolvány lejártakor. Ha tudnám,nyilván nem tettem volna fel a kérdést.
2018. márc. 24. 17:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem tavalyi felevben a diak lejartanak napjaig volt TB-m (tehat 2017. oktober 31-ig), a hallgatoi jogviszony mar elobb megszunik, de a TB csak a diak lejartaval, es a +45 nap miatt 2017. december 15-ig voltam biztositva, es december 16-tol kell fizetnem a TB-t.

Amugy december 16-an meg effektive nem kell befizetned semmit, csak addig kell a NAV-nal jelezni, hogy igenyled a TB-t, ok maris 'allomanyba vesznek'. Onnantol kezdve ismet el a TB-d, habar meg tenylegesen nem is fizettel semmit. Nekem januar kozepen jott a papir, hogy mikor mennyit kell fizetnem.

Azert mellekesen megjegyzem, hogy a TB fizetesi kotelezettseg nem annyira opcionalis... (apukam munkatarsa evekig nem fizetett, a munkahelyen nem jelentettek be oket, es most nemreg kapott egy tobbszazezres csekket, amit ha nem fizet be, akkor adok modjara hajtjak be rajta).

2018. márc. 25. 04:32
 4/9 A kérdező kommentje:

Na ilyen választ vártam!!! Nagyon nagyon szépen köszönöm Neked! Nekem március 31-ig van diákigazolványom, de akkor szerintem húsvét után intézni fogom a dolgokat. Jövőhéten meg kiváltom a receptet a biztonság kedvéért.

Ment a zöld!

2018. márc. 25. 11:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem meg nem a diákom megszűntével, hanem az utolsó vizsgám időpontjától, mert hivatalosan akkortól nem álltam jogciszonyban az iskolával.
2018. márc. 25. 13:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a hallgatói jogviszonyom 2017. julius 2-an, az abszolutorium megszerzesevel szunt meg. A tarsadalombiztositasi jogviszonyom pedig 2017. december 15-tel bezarolag ert veget, ami az ugyfelkapumon keresztul is nagyon jol lekovetheto.
2018. márc. 26. 03:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Én is néztem az ügyfélkapun de a legutóbbi sulis dátumnál csak a kezdetét írja, azt hogy mikor szűnik meg,nem.
2018. márc. 26. 06:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt csak akkor irja ki, ha megszunt es masra harul a kotelezettseg (pl. rad vagy a munkaltatodra), es a bejelentes is megtortent.
2018. márc. 27. 17:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Jaajj értem :D az a baj ezekről nem tudok semmit. akkor feleslegesen izgulok egy ideje. nagyon szépen köszönöm :)
2018. márc. 27. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!