A TB megszűnését melyik időponttól kell számítani?
Az egyetemi záróvizsga időpontjától, vagy a diákigazolvány megszűnése napjàtól?
Nem tudom jövőhéten válthatok-e ki még receptet.

Nekem tavalyi felevben a diak lejartanak napjaig volt TB-m (tehat 2017. oktober 31-ig), a hallgatoi jogviszony mar elobb megszunik, de a TB csak a diak lejartaval, es a +45 nap miatt 2017. december 15-ig voltam biztositva, es december 16-tol kell fizetnem a TB-t.
Amugy december 16-an meg effektive nem kell befizetned semmit, csak addig kell a NAV-nal jelezni, hogy igenyled a TB-t, ok maris 'allomanyba vesznek'. Onnantol kezdve ismet el a TB-d, habar meg tenylegesen nem is fizettel semmit. Nekem januar kozepen jott a papir, hogy mikor mennyit kell fizetnem.
Azert mellekesen megjegyzem, hogy a TB fizetesi kotelezettseg nem annyira opcionalis... (apukam munkatarsa evekig nem fizetett, a munkahelyen nem jelentettek be oket, es most nemreg kapott egy tobbszazezres csekket, amit ha nem fizet be, akkor adok modjara hajtjak be rajta).
Na ilyen választ vártam!!! Nagyon nagyon szépen köszönöm Neked! Nekem március 31-ig van diákigazolványom, de akkor szerintem húsvét után intézni fogom a dolgokat. Jövőhéten meg kiváltom a receptet a biztonság kedvéért.
Ment a zöld!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!