Végleges, amenorrheát előidéző ivartalanítást (pl hiszterektómia) vagy más hasonló, menstruáció végleges megszűnését eredményező műtétet/eljárást lehet végeztetni valamilyen módon, és ha igen, mi az út rá?
Tudom, mik a rizikói és valószínűsíthető mellékhatásai a műtétnek és a tartós menzeszhiánynak, de szeretnék végleg megszabadulni a havibajtól. Már lassan 20 éve szenvedek vele, még vagy 15 hátravan, elegem van belőle, gyerek nekem nem kell, szóval csak utálatos menetrendszerinti havi puffadós, görcsölős, szenvedős nyűg, mindennél jobban gyűlölöm, nekem a fokozott egészségügyi rizikót is megérné.
Abból indultam ki, hogy állatoknál rutinműtét, és az állat életminősége és élettartama még javul is tőle (igaz ott a petefészkeket is kipakolják).
Embernél nincs valami mód ilyesmi ivartalanításra jelentkezni?
Vagy más alternatíva létezik amivel véglegesen meg lehetne szabadulni ettől a nyűgtől?
1-es: ilyeneket hol írnak fel, egyáltalán felírnak?
2-es: petevezeték-elkötést (elvileg) 18 év kor felett bárki kérhet, bár jókora bürokratikus huzavona és váróidő van, viszont attól a menzesz nem múlik el. A dokik tapasztalataim alapján nem szeretnek rizikózni a kamara engedélyükkel kamu diagnózisokkal. Legális megoldás érdekelne. (Ha nincs, miért nincs?)
Fogamzásgátlókkal rosszak a tapasztalataim, egyiknél nagyon durva mellékhatások léptek fel, plusz köztes vérzés (folyton szivárgott belőlem a vér). Azt tudom, hogy a tüneteket enyhíti valamennyire, de nem szünteti meg a menzeszt az se.
Laborban nemi hormon vizsgálatom alapján normálisak az értékeim. Szerintem nagyon sokaknak van kínzó, hosszú menzesze hasmenéssel, puffadással, görcsökkel, derékfájdalmakkal és egyebekkel tarkítva, csak mások megbékélnek vele, mert pl. gyereket akarnak és ilyesmik. Én nem tudok megbékélni vele és nincs is szükségem termékenységre.
"Bizonyos életkor vagy gyerekszám után kérhetsz művi meddővé tételt"
Korábban valóban így volt, de jelenleg bármely felnőtt cselekvőképes személy kérheti.
Háháhá :D Ez van, amikor valaki féltudással írogat a gyakorira. A továbbfejlesztett hatóanyagok TERMÉSZETESEN pontosan ugyanazok, mint voltak 50 évvel ezelőtt, mivel ezek azok a HORMONOK, amiket adagolnak a szervezetnek, és ezek azok a hormonok, amiket a szervezet maga is termel. Egyáltalán nem a hatóanyag változott, hanem a mennyiség.
Az meg, hogy neked az összes ismerősöd mellékhatásoktól szenved, enyhén szólva anekdotikus "bizonyíték". Nem tudhatjuk, hogy hány ismerősöd van, milyen mellékhatásoktól szenvednek, azok valóban súlyosak-e, azok valóban maradandóak-e, hogyan jártak el a gyógyszerszedés során (pl: mennyire szabályosan szedték, illetve váltottak-e gyógyszert, ha problémás volt a szedés, vagy csakazéris továbbszedték), voltak-e előtte eü problémáik, vagy közben, amit kezelni kellett volna vagy ami mellé nem szabadott volna fog. gátlót szedni -
- ezt mi nem tudhatjuk, és esélyesen te sem tudod, úgyhogy a nagy kijelentéseket továbbra is kerülni kéne. A statisztikák és a tapasztalatok is szerencsére ellened szólnak, de tudom, azokat a nagy gyógyszergyárak támogatják, mert meg akarnak minket mérgezni :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!