A vérvétel minden belső bajt kimutat? ( súlyos bajokra gondolok plusz rákos megbetegedés)
Utalhat rá, ha valamelyik szervedet megtámadja a rák, és emiatt nem működik megfelelően, de az lehet mástól is. Vérráknál(leukémia)sem mutatható ki 100%-osan, mivel a magas fehérvérsejtszámnál is lehet más okot találni, pl pajzsmirigy-túlműködés, bakteriális fertőzés, gyulladásos állapot.
De speciális tumormarker vizsgálattal kimutathatók bizonyos anyagok a vérben, amik a rákos emberek testnedveiben vannak jelen nagyobb mennyiségben.Ez viszont nagyon költséges, és csak célzottan, onkológiai vizsgálatoknál hajtják végre, és nem képezi részét egy teljes vérvizsgálatnak.
Jó kérdés. Én is most néztem utána a tumormarkernek, de csak célzottan lehet elvégezni, tehát tudni kell, hogy hol keressenek daganatot. Nem ilyen univerzális dolog... pedig én is nagyon reménykedtem benne, hogy van haszna is.
Külön-külön kell mindent vizsgáltatnod. A mellrákot és bőrrákot könnyű vizsgálni, ezek bármikor elvégezhetők, na de a többi már nem úgy megy.
Tünetek nélkül lényegében át kéne nézni mindent, vérből csak akkor mutatható ki, ha áttétes, előrehaladott daganatról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!