Ez lehet máj rák? Vagy valami más?
Édesapám megkapta a vérvizsgálat eredményeit, nagyon felment a vérnyomása és emiatt elküldték laborba. Jó pár értéke magas lett. Ezek az eredmények lettek magasak :
Glükóz - 7,4
GOT - 57
GPT - 88
Trigilicerid - 4,02
Ezt a hármat emelték ki, de felkiáltó jelel a következő adatokat is kiemelték :
HDL cholest - 0.73 mmol/l
HTR 0,49
PLT trombocyta 101 *10~/L 150 350
autm.Monocyta 8.4 % 2 8
autm.Eosinophil 0,7 % 1 6
Amit még tudni kell,hogy rengetek apró ca - oxalát kristály volt a vizeletben. Apának az oldala sokat fáj, főleg ha fekszik, ha nyomás éri az oldalát. Nagyon félek attól,hogy rák lehet. Az rovos csak annyit mondott nincs gyulladás a szervezetben, ez azért jót jelent nem? Vagy ez is arák tünete? Van valakinek valami tapasztalata vagy orvosi tapasztalata, szakértelme,hogy mitől lehet ez? Édesapám, 61 éves azt még elfelejtettem leírni. 1995-ben volt egy szívrohama, azóta gyógyszert szedd. Meramylt, xanaxot, algopirint. Ezeket azt hiszem... lehet ezektől is?
Magas a vércukra, magas a koleszterin szintje, nem túl jó a májfunkciója, hajlamos lehet a köszvényre.
Ettől még nem kell egyből rákra gondolni. A legtöbb tumor nem fájdalmas, vagy ha igen, akkor ott már nagy gáz van.
A xanax nyugtató, az algopyrin fájdalomcsillapító, ezeknek nem sok közük van az infarktushoz, legalábbis én nem kaptam ilyeneket. Vérnyomáscsökkentőt, értágítót, véralvadásgátlót igen, de nyugtatót nem.
Ami még érdekes lehet, hogy az Algopyrin azért lett vényköteles, mert állítólag a hosszútávú használata leukémiát okozhat.
A GOT és GPT emelkedett. Ezt a két enzimet együtt kell kiértékelni, s emelkedett lehet tumortól is, de sok egyéb tényező miatt is. Pl. bizonyos gyógyszerek hatására.
Az oldala fájhat vesekőtől is.
A magasabb GOT, GPT lehet attól, hogy alkoholt fogyasztott valamikor a vizsgálat előtt.(minimális az emelkedés, tartós alkoholfogyasztásnál ennél sokkal nagyobb lenne az eltérés)
Ezt az enyhe emelkedést okozhatják gyógyszerek is, vagy erősen fűszeres, zsíros étel fogyasztása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!