Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi hálapénzt kell majd...

Mennyi hálapénzt kell majd adni az orvosoknak/ápolóknak? Másnak kell még adni?

Figyelt kérdés
2 hónapos tehresek vagyunk, olvasni sok rosszat, szóval felkeresünk egy orvost. párommal tervezzük az anyagiakat, kb. mennyi kell szerintetek? (BP) ha bp-en tudtok kit ajánlatok aki kevés hálapénzzel is beérné és jó is?
2016. júl. 21. 13:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Egyébként erről bírósági döntés is van, amit egyszer végigolvastam. Mivel a személyi jövedelemadó törvény nevesíti a hálapénzt az egészségügyi dolgozóknál, ezért az legális, elfogadott, de csak abban az esetben, ha a beteg utólag, önként és amennyit ő gondol és szeretne ad. Az orvos nem kérhet, és nem szabhat meg összeget. Ezt még akkor sem teheti meg, ha magánrendelésre jársz, de a szülésedet állami kórházban vezeti. Kb. ez a bírósági döntés lényege. Tehát, Te döntöd el, hogy adsz-e utólag, és mennyit adsz.
2016. júl. 21. 18:57
 12/12 anonim ***** válasza:
76%-os pedig ne ítélje meg az én anyagi helyzetem. Még fogorvoshoz is, bőrgyógyászhoz is meg minden SZTK-ba járok és nem fizetek. Ez az egyetlen luxus amit megengedek magamnak, hogy a nőgyógyászhoz magánba és Őt szeretném a szülésre, és össze szedegetem a rendelések árát, valamint a szülésre összeszedegetem amennyit én gondolok. Ő soha nem kér pénzt és nem mond árat. Viszont ha miattam ugrik és jön szülésre szabadnapján, hétvégén, éjjel stb. mert én megkértem, akkor igenis adni fogok neki. És ez jelenleg legális, ha tetszik Neked, és egyeseknek, ha nem! Nem csak egyének véleményét tükrözi. Böngéssz a jogtárban és keresd meg a bírósági döntést a hálapénzről.
2016. júl. 21. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!