Januárban megszűnt a hallgatói jogviszonyom, viszont nem dolgozom. Ilyenkor hogyan kell fizetni a tb-t?
de én úgy tudom, hogy az au pair nem minősül munkaviszonynak. vagy a fogadó családom biztosítást köt rám ott kint?
csak azért érdekelne, mert nem szeretném egy évre visszamenőleg visszafizetni, ha véletlenül valami gubanc van...
Február óta be kellett volna jelentkezned az "Önkéntes Társadalombiztosítási Járulék"-ra az APEH-nál!!!
Magad után kell befizetned minden hónapban x-összeget (ez 2010-ben 4950Ft/hó).
Az APEH weboldalán letöltheted a nyomtatványt, amivel beregisztrálnak, kapsz egy azonosítószámot és a csekkeket. Ezzel a számmal tudod befizetni a járulékot, így az alapellátásra leszel jogosult.
Én úgy tudom, hogy Angliában (és az EU-tagállamokban) bejelentik az au-pairt, fizetni kell utána a TB-járulékot a családnak, megszabott az összeg is, amit kapnod kell a munkádért! Bejelentés nélkül nem dolgozhatsz, mert téged is megbüntetnek, meg a családot is.
IGEN!
Erre a pár hónapra is muszáj befizetned utólag, mert ha nincs biztosításod, akkor megbüntetnek!!!
(Mégpedig ez adótartozásnak minősül, tehát sokkal szigorúbb mértékben.)
Január óta nagyon szigorúan veszik a TB-tartozásokat...
Amúgy meg azért is fontos, hogy rendezve legyen a TB-járulékod, mert majd a kiutazáshoz is szükséged lesz utasbiztosításra, bármi történik veled külföldön és eü-ellátásra szorulsz, bajban leszel, ha nincs rendezve a TB-járulékod.
Immár 3 hónap óta nincs fizetve utánad a TB-járulék! 8-o
A tartozásod most 3x4950Ft= 14850 Ft!!!
(Ha erre még büntetést is felszámolnak, akkor végképp nem tudod majd kifizetni.)
Ha postán intézed a bejelentkezést, az kb. 1 hónap...
Személyesen (valamelyik APEH irodában) azonnal is elintézheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!