Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nem kapok TAJ-t? Június 30-án...

Nem kapok TAJ-t? Június 30-án megszűnt a tanulói jogviszonyom, szeptembertől újra diák lennék, erre a 2 hónapra nem jár TAJ?

Figyelt kérdés
Nekem kell befizetnem?
2010. júl. 12. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Azt se tudod, mit beszélsz.
2010. júl. 12. 10:37
 2/10 anonim ***** válasza:

TAJ = társadalombiztosítási azonosító jel, csak hogy tudd.

Egyébként ha nem tanulnál tovább, okt. 31-ig járna az ellátás. De mivel továbbtanulsz, akkor sem szűnik meg.

2010. júl. 12. 10:40
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem lehet, hogy nehéz a felfogásod inkább?

MEGSZŰNT a tanuló jogviszonyom 30-án. Eddig érthető?

De fogok jelentkezni egy újabb suliba, ami szeptember 1-től már fizetni fogja utánam a TB-t.

Tehát július 1-augusztus 31-ig nem fogok se tanulói, se munkaviszonyban állni. És hogy ekkor nekem kell-e fizetnem a járulékot. No.

2010. júl. 12. 10:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó. Tudom, hogy a TAJ mi, de nem akartam 10 sorban megfogalmazni a kérdésem, gondoltam, így is érthető lesz, mire gondolok.
2010. júl. 12. 10:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, és bocs, nem ide akartam írni a válaszom. Nem is ezt a kérdést néztem, szóval nem értem, mi történt.
2010. júl. 12. 10:45
 6/10 anonim ***** válasza:

TAJ helyett írhattál volna simán TB-t is, ami meg sem közelíti a 10 sort :P

és mint előttem is írták okt.-ig bíztosítva vagy, ha tanulsz tovább, ha nem. tudod, mint ahogy a diákigazolványod is addig érvényes marad :P

2010. júl. 12. 10:47
 7/10 A kérdező kommentje:

Oké, bocsi, ha megbántottalak.

A diákot tudom, hogy addig érvényes, de az összes ilyen hivatalos dologhoz hülye vagyok, és nem akarok utólag szívni.

Köszi mindenkinek

2010. júl. 12. 11:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták érettségi után,hogy valamelyik szülő munkáltatójának kell írnia egy nyilatkozatot,hogy eltartott vagy és akkor érvényes csak a társadalombiztosításod a tanulói jogviszony vége és a hallgatói jogviszony(ha felsőoktatásban folytatod) kezdete között.

Azért hangsúlyozták ki,mert a sulinkban történt,hogy ilyen helyzetben a fiúnak kiszámlázták az orvosi ellátás költségeit.

Amúgy ez a nyilatkozat nem jár semmilyen plusz költséggel.

2010. júl. 13. 10:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Elintézted ?
2014. okt. 21. 11:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Te is befizetheted
2014. okt. 21. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!