Nem kapok TAJ-t? Június 30-án megszűnt a tanulói jogviszonyom, szeptembertől újra diák lennék, erre a 2 hónapra nem jár TAJ?
TAJ = társadalombiztosítási azonosító jel, csak hogy tudd.
Egyébként ha nem tanulnál tovább, okt. 31-ig járna az ellátás. De mivel továbbtanulsz, akkor sem szűnik meg.
Nem lehet, hogy nehéz a felfogásod inkább?
MEGSZŰNT a tanuló jogviszonyom 30-án. Eddig érthető?
De fogok jelentkezni egy újabb suliba, ami szeptember 1-től már fizetni fogja utánam a TB-t.
Tehát július 1-augusztus 31-ig nem fogok se tanulói, se munkaviszonyban állni. És hogy ekkor nekem kell-e fizetnem a járulékot. No.
TAJ helyett írhattál volna simán TB-t is, ami meg sem közelíti a 10 sort :P
és mint előttem is írták okt.-ig bíztosítva vagy, ha tanulsz tovább, ha nem. tudod, mint ahogy a diákigazolványod is addig érvényes marad :P
Oké, bocsi, ha megbántottalak.
A diákot tudom, hogy addig érvényes, de az összes ilyen hivatalos dologhoz hülye vagyok, és nem akarok utólag szívni.
Köszi mindenkinek
Nekem azt mondták érettségi után,hogy valamelyik szülő munkáltatójának kell írnia egy nyilatkozatot,hogy eltartott vagy és akkor érvényes csak a társadalombiztosításod a tanulói jogviszony vége és a hallgatói jogviszony(ha felsőoktatásban folytatod) kezdete között.
Azért hangsúlyozták ki,mert a sulinkban történt,hogy ilyen helyzetben a fiúnak kiszámlázták az orvosi ellátás költségeit.
Amúgy ez a nyilatkozat nem jár semmilyen plusz költséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!