Nincs TB-m mehetek dokihoz?
En tavaly májusban érettségiztem előrehozottan tehát 17 éves voltam. Mivel szeptembertől nem mentem suliba és januárba betöltöttem a 18at így megszunt a TB-m. Sajnos munkát még nem találtam viszont most orvoshoz kéne mennem viszont nem tudom hogy most így mehetek e és ha igen akkor ezt nekem ki kell e fizetnem! Sajnos semmit sem tudok ezzel kapcsolatban!
Köszönöm a segítséget!
A 10-es válaszolónak teljes mértékben igaza van.
Érvénytelen TB nélkül is ellátják az embert, kiírják a gyógyszert és vizsgálatokat, ha kell, de valamikor be fogják hajtani a 100%-os összeget, még a kedvezményes áron, receptre kiírt gyógyszernél is behajtják a kedvezmény és a teljes ár különbségét is.
Mivel regisztrálva vagy, így bemehetsz az önkormányzathoz, hogy igényeld szociális alapon. Az egy főre jutó jövedelem alapján ítélik meg. Egy évre szól, utána lehet hosszabbítani. Mást nem kap az ember, én is így vagyok, alkalmi munkáim vannak, megbízási szerződés... A TB-t magadnak kell így rendezni, a munkanélküli csak nyilvántartást ad. Nekem lassan 2 év alatt nem segítettek, max annyit hogy indítsak vállalkozást, mást nem tudnak. Miből?!
Ellátnak, alapellátásra vagy jogosult most, de van doki aki pl nem írja fel így kedvezményesen a gyógyszert.
Amúgy behajtják, ismerős 4évig nem fizette, kórházba került és utána jelentkeztek nála kamattal együtt.
Ha az önkormányzat megítéli a 22800Ft-os támogatást, akkor az egyben azt is jelenti, hogy fizetik helyette a TB-t.
Más támogatás is igényelhető az önkormányzatnál, pl. lakásfenntartási, átmeneti segély, amik megadása függ, kivel lakik egy háztartásban és a vagyoni helyzettől.
Regisztrált álláskeresőként lehet pályázatot beadni vállalkozás létesítésére és 6 havi munkabér támogatására. Br.111 000Ft vissza nem térítendőt kaphat az ember 6 hóig és a vállalkozás támogatása is vissza nem térítendő.
A vállalkozási tanácsadás, könyvelői tanácsadás, 50 e Ft-ig ingyenes.
Pályakezdőnek nem jár a 22800, mivel nem volt még munkaviszonya. Csak nyilvántartásba vesznek. A segélyeket nem ítélik meg ha szülővel él és az el tudja tartani. Én csak apukámmal élek, de így se adnak semmit.
A vállalkozást utána magadnak kell fenntartani egy évig, kell tőke is, és egy olyan ötlet ami tuti, mert ki kell termelni a magad bérét plusz a járulékokat, ha van olyan végzettséged, amivel egyedül tudod csinálni, ha nincs akkor fel kell venni embert. Nem egyszerű ezért.
..hát igen, a segély nem mindenkinek jár. Csak egy ötlet volt, hogy kérdezzen azért rá.
A vállalkozást 3 évig kell fenntartani. 20%-os önrész szükséges, ami persze nem kevés és nem is mindenkinek van honnan kölcsönkérni és végzettség nélkül sem érdemes (talán) elindítani.
Fél évig kaphat az ember kézhez 73 815 Ft-ot, amit nem kell visszafizetni. Ebből 50 000Ft a KATA-s adózás. Még a vállalkozás kezdő készletét is fizetik.
Hat hónap alatt azért csak fel lehet futtatni egy vállalkozást, hogy utána, a 73 815 Ft nélkül is gazdaságosan tudjon működni.....de hát a végzettség és az a biz. 20% azért szükséges.
Kedves kérdező! Pl. árufeltöltőnek sok helyre keresnek embert. Addig, amíg nem találsz egy számodra megfelelőt, addig ez jó lehet (akár utána is) és még a TB-d is fedezve lenne, meg lenne fizetésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!