Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvos váltásra készülök,...

Háziorvos váltásra készülök, mehetek már betegen az új dokihoz, vagy előre be kell jelenteni?

Figyelt kérdés

Amikor vidékről Pestre költöztem, felhívtam az új lakóhelyemhez tartozó rendelőt, és megkérdeztem, hogy mehetek-e hozzájuk úgy, hogy nincs itteni címem, de az állandó meg 200 km-re van, necces lenne betegség esetén hazaszaladni, de táppénzt meg máshogy nem lehet intézni...akkor az asszisztens hölgy, aki felvette a telefont, megkérdezte, hol lakom, majd megmondta, hogy melyik dokihoz tartozok.

Aztán úgy el voltam foglalva a költözéssel és az új munkahellyel, hogy - panaszok híján - nem nagyon foglalkoztam az orvoskérdéssel. Viszont most baromi szarul vagyok, és holnap mennem kell dolgozni...ha odaállítok a megadott dokihoz, hogy vegyen át, el tud látni egyből (a táppénzes papír miatt fontos)? Vagy azt mondja majd, hogy előbb át kell kerülnie a papírjaimnak a vidéki dokimtól?

2013. szept. 19. 16:21
 1/2 anonim válasza:
Igen hosszútávon el kell majd intézni,DE ambulánsan el kell hogy lássanak bárhol az országban ha rosszul vagy rosszul vagy,van tb-d ugyhogy nem utasíthatnak el!Én is kerültem hasonló helyzetbe más városba kellett beesnem egy idegen dokihoz de ellátott.
2013. szept. 19. 16:26
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát igen,táppénzre tényleg csak a háziorvosod vehet,de ilyenkor menj nyugodtan oda az új orvosodhoz. Rögtön be tud jelenteni magához és akkor fel is vesz táppénzbe.
2013. szept. 19. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!