Mely műtétek végezhetőek el altatás nélkül?
És amelyikeknél nem tartanak bent a kórteremben, azonnal hazajöhetsz?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Kicsit nagy falat a téma...
Csomó műtétnél ezek választható opciók. Pl nekem orrsövény volt. Azt csinálják helyi érzéstelenítéssel (nekem úgy volt), kórházban maradással, hazamenéssel, bár utóbbi nem ajánlott és kellő pénzért altatásban is.
Ami közismert, hogy az agyműtétek nagy részén (vagy minden?) ébren kell lenni, mert közben gyakorlatokat kell megoldani, hogy biztos minden oké-e.
A nagy műtéteknél van általában, hogy nincs semmi beleszólásod, mert mindenképp altatás lesz belőle, de gondolom amúgy sem akarna senki 4-5 órát malmozni, amíg toldozgatják.
4 napja volt egy altatásos műtétem, s két órával utána hazajöhettem, nem is tudom meddig voltam eszméletlen, de nem sokáig.
12:00 elmúlt, amikor bedrogoztak (de nem tudom, pont mennyi idő volt), s 13:35-körül ébredtem fel arra, hogy kérdezték, hogy tudom-e hol vagyok.
fül tubus beültetésem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!