Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Higgyek az orvosoknak? Vagy...

Higgyek az orvosoknak? Vagy félrediagnosztizáltak?

Figyelt kérdés
Voltam kardiológián, mert fájt, zsibbadt, szúrt a szívem tájékán. Csináltak EKGt, semmit nem találtak, aztán megmérték a vérnyomásom, a vérnyomásom 127, a pulzusom 117 volt, jó kicsit izgultam. Aztán Szetoszkóppal az orvos meghalgatta a szívemet. Azt mondta semmi baja a szívemnek, és jövő hónap végén menjek vissza, csinálnak SzívUHt, meg Holterre. Miért nem tudta egybe kivizsgálni? A tünetek még mindig fent állnak, zsibbad a bal karom, a szívem tájékán fáj, szúró érzés. Télleg semmi baja a szívemnek?

2015. jún. 28. 13:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az orvosnak igaza van, és még jó fej volt, amiért kért ECHO-t és Holter EKG-t. 18 évesen nem jellemző a szívprobléma. Ritmuszavar lehetne, arra jó lesz majd a Holter. A 117 pulzus az lósz.r. A te szíved 202/percet is simán tudhat. Ami meg a várakozást illeti lehet, hogy 18 évesen hihetetlen, de nem csak te létezel a világon kedves kérdező, és vannak olyan betegek, akik tényleg komoly problémákkal küzdenek és nagyobb szükségük van a vizsgálatokra. A vizsgálatok száma pedig korlátozott, az eszközök és a személyzet száma miatt.

Egyébként én a helyedben nem kardiológushoz hanem pszichiáterhez mennék, mert ez valóban pánikbetegségnek hangzik.

2015. júl. 6. 11:45
 12/16 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló.

Köszönöm. És teljesen iazad van, örülük hogy kivizsgáltat rendesen, a beutalón, még szívUh is látható, azt is fognak csinálni. A páűnikbetegségre jó a frontin?

2015. júl. 6. 14:42
 13/16 A kérdező kommentje:
Holnap megyek pszichológushoz, mert a kardiológus szerint generizált szorongásom van.
2015. júl. 6. 14:42
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen jó rá a frontin, de az csak tüneti kezelés. A tényleges kezelést pszichoterápiákban, valamint relaxációs technikákban jártas szakember tudja biztosítani. Ő lehet pszichiáter szakorvos, de pszichológus is.
2015. júl. 6. 16:58
 15/16 A kérdező kommentje:
értem. Köszönöm a válaszokat.
2015. júl. 7. 11:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Azóta mi a helyzet?

Az orvosok sokmindent nem hisznek el. Egyikük bizonygattah csak menstruálok aztán egyszercsak kipisiltem egy 8mm-es vesekövet..

Remélem azótaa jól vagy. Most rajtam is épp holter volt.

2023. nov. 22. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!