Miért van az, hogy az orvosok csak a saját területük problémáit képesek észrevenni?
Olyan betegségem van, ami egy másik dolog következménye. (Konkrétan nem akarom leírni, mert félek, hogy rámismernének)Orvosról orvosra jártam, de egyik orvos sem volt képes az orránál tovább látni.
A körzeti orvosnak halvány lila gőze sem volt, hogy mi lehet a bajom,
A belgyógyász azt mondta, hogy neki ehhez nincs köze (pedig onnan ered),
A bőrgyógyász csak tüneti kezelést old meg, a betegséget nem szünteti meg,
A sebészeten amputálni akartak,
stb.
Van olyan magyarországon, ahol komplexen ki tudnák vizsgálni az embert?
Esetleg kereshetnél valami jó drága magánklinikát, ahol képesek teamben dolgozni az orvosok.
Sajnos ez létező jelenség, a mai orvosoknak rettenetesen sokat kell tudniuk egy szűk területről, és ezzel párhuzamosan egyre kevésbé képesek más területet áttekinteni.
Meg persze itt is úgy van, hogy vizsgával a zsebében már mindenkinek a maga felelőssége, mennyire képzi magát.
Azért mert ez nem Dr. House, hanem magyarország!
Az orvosok ennyi pénzért nem hajlandók máshoz érteni, mint ami a közvetlen szakterületük. (Már ha van egyáltalán.)
A magánrendelés sem jobb, ott csak az számít, hogy minél többet menj, mert annál több pénzt látnak, ráadásul azok is csak egy-egy területre koncentrálnak. Én még nem találkoztam általános orvosi magánrendeléssel.
Max egy természetgyógyász tudná megmondani hogy mi a bajod, de az azok által felállított diagnózist meg az igazi orvosok vonják kétségbe.
Általában az autoimmun betegségek szokták így "megviccelni" az orvosokat (de sok más betegség is ilyen), mert azok sose úgy jelentkeznek, ahogy a nagy könyvben meg van írva, mellesleg több szervrendszert érintenek, így lehet, hogy a beteg évekig kering a különböző szakorvosok között, mire rájönnek a valódi bajára.
De az általánosan is elmondható, hogy nincs két egyforma beteg egyforma tünetekkel, még akkor se, ha ugyanaz a betegségük.
Egy szakterületen belül is rengeteg betegség van, melyek között szintén vannak ritkaságok, sokszor ezeket is kihívás diagnosztizálni, de olyan, hogy valaki mindenhez értsen az egyszerűen lehetetlen, mivel egy könyvtárat senki sem tud bemagolni, mellesleg, ha mindig minden lehetséges okra kivizsgálnák a beteget, akkor hónapokig tartana még egy egyszerűbb diagnózis felállítása is, arról nem is szólva, hogy ennyi pénz nem is létezne...
Abszolút nem ezt mondtam, hanem azt, hogy nem lehet csodákat várni.
Amúgy a pénzügyi kérdésekben nem orvosok döntenek, és bizony rengeteg hely van az országban, ahol "nem ajánlott" hónap végén infarktust kapni, mert addigra elfogy a "keret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!