Anyajegyeknél mit kellene észrevenni ha baj van?
Figyelt kérdés
Van két olyan anyajegyem ami sérült.egyik a nyakamon van, valahogy elkapartam. kb. 5 percig vérzett volt benne egy kis seb , két napig de most semmi, tegnap pedig a combom legfelső részének a belső felén nem tudom mi lett vele de fáj ha hozzáér valami meg is van kicsit duzzadva. régebben is elkapartam egyet vérzett elmentem bőrgyógyászhoz azt montda nem lesz semmi baja.2010. aug. 22. 22:28
1/3 anonim válasza:
Ha viszket, megváltozik a formája, dudoros lesz, hirtelen megnő, akkor érdemes felkeresni a dokit.Ha beírod a keresőbe , hogy melanóma képeket is találsz hozzá.
2/3 A kérdező kommentje:
és ha teljesen lekapartam és csak egy kis sebhely marad? akkor is lehet baj?(ilyen nem volt csak érdekelne)
2010. aug. 22. 23:03
3/3 anonim válasza:
Igen, akkor is lehet baj, ha teljesen lekapartad, akkor mindenképpen bőrgyógyászhoz kell menni. Ha hirtelen megváltozik a színe, nagysága, formája, akkor irány a bőrgyógyász. Ez nem játék, nem éri meg a kockázatot. Nekem szerencsém volt, időben, áttét nélkül levették a melanomát, de sajnos nem mindenki ilyen szerencsés. Ha nagyon anyajegyes vagy, akkor ha napra mész, legalább az anyajegyeidet kend be magas faktorszámú naptejjel, hogy ne legyen belőle gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!