Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy lehet lebuktatni egy...

Hogy lehet lebuktatni egy kamu orvost?

Figyelt kérdés
Egy olyan 'házi' orvoshoz hordanak szüleim, aki szerintem nagyon kamu. Esetleg ha elkérem a diplomáját, hogyan tudom kideríteni, hogy valódi orvos-e? Esetleg benne van valami internetes adatbázisban a neve?

2014. okt. 27. 20:48
1 2 3
 21/28 homo ludensz ***** válasza:
Bármit hivatalosan kiállít recept,orvosi vélemény,igazolás azt az orvosi pecsét teszi hivatalossá. Ellenkező esetben csak a személy írásos feljegyzéseként olvashatjuk. A pecséten való ötjegyű szám az Orvosi Kamara által nyilvántartott személy(orvos) azonosítója. Minden egyéb kamu.
2014. okt. 29. 18:13
 22/28 anonim ***** válasza:
Na, mi lett? Jártál nála?
2014. nov. 8. 14:09
 23/28 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem anyámat, nem tudta megmondani a nevét. Vagy csak nem akarta. Kérdezte, hogy miért érdekel, mondtam, hogy csak utána akarok nézni a nyilvántartásban, hogy egyátalán van-e diplomája. Csapkodás, törés zúzás lett a vége, és mondta hogy nem is orvos és nem gyógyszereket árul, hanem "Ugyan olyan vitamin, mint a c vitamin. Ahhoz sem kell orvos, hogy felírja!" Mit tegyek?
2014. nov. 8. 21:57
 24/28 anonim ***** válasza:
Vagyis hazudtak neked. Nem tudom, mi az oka, hogy a szüleid ennyire érzékenyek erre a témára, és mi vette rá őket, hogy megpróbáljanak becsapni ezzel az "orvos" szöveggel, de a helyedben megpróbálnék utánajárni.
2014. nov. 8. 22:07
 25/28 A kérdező kommentje:
De ha valaki nem orvos, még vitaminokat is hogy árulhat? Vagy hogy vizsgál meg? Van valami okj-s képzés, amitől még nem lesz orvos, de ilyenekhez lesz joga?
2014. nov. 8. 22:11
 26/28 anonim ***** válasza:
Nincs joga. Valami szektának tűnik, hitgyüli, vagy inkább szcientológia. Az kifejezetten veszélyes. Lehet, hogy behálózták a szüleidet és egy rakást pénzt lehúztak róluk és lelki függőségben tartják őket. A csapkodás valószínűleg annak tudható be, hogy tulajdonképpen ők is érzik, hogy ez nincs rendjén, de elhesegetik a gondolatot.
2014. nov. 8. 22:36
 27/28 homo ludensz ***** válasza:
Ahhoz hogy vitaminokat és ételkiegészítőket áruljon valaki ahhoz üzleti érzék kell és rábeszélő képesség. Óriási haszon van ezeken a készítményeken is csak nem esnek át olyan szigorú vizsgálatokon mint a gyógyszerek. Ezért jobb esetben nem károsak de a legoptimálisabb esetben is csak + vitaminforrásként értékelhetők. Ahhoz hogy valaki diagnosztizáljon ahhoz valóban orvosi diplomával kell rendelkeznie. A általa felállított diagnózist pedig ne szóba hanem írásba adja át a szüleidnek.
2014. nov. 9. 08:50
 28/28 anonim ***** válasza:
Csak megjegyzem, hogy önálló orvosi tevékenység végzéséhez (tehát ahhoz, hogy beteget vizsgáljon, diagnózist állítson fel, és kezelést javasoljon), nem elég az orvosi diploma sem - az adott szakterületnek megfelelő SZAKorvosi bizonyítvány is kell mellé. Sima diplomával csak szakorvos felügyelete alatt dolgozhat az orvos is. Ebben az esetben még az sem világos, hogy milyen szakterületen "praktizál" ez a fickó.
2014. nov. 9. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!