Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Akinek felnőttkorban volt...

Akinek felnőttkorban volt mandulaműtétje tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Hétfőn volt garatmandula műtétem.De még mindíg iszonyatosan fáj!!!Ti meddig és mennyi fájdalomcsillapítót szedtetek?Iszok sokat,az evést is erőltetem (bár néha evés közben potyog a könnyem).De egyszerűen nem hogy javulna még talán jobban fáj mint a 3.napon.Az a fehér lepedék már "lekopott" róla.Ja és másnak is fájt a füle róla....mert nekem az is iszonyatosan fáj....Mit tegyek?
2014. júl. 13. 11:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia kedves kérdező!

Én 24/L vagyok és egy éve vették ki a garatmanduláimat. Én úgy gondolom, normális, ahogy most érzed magad, hiszen ez nem olyan pici beavatkozás, mint ahogy sokan mondják és ráadásul nagyon érzékeny helyen piszkálnak meg ilyenkor.

Nekem nagyjából 3 hét kellett, amíg újra tudtam fájdalom nélkül enni, rendesen. Ctaflamot és Diflamot szedtem, ami a Cataflam helyettesítője. Nekem vízben oldódós változatot írtak a kórházban és amikor azt mind megittam, utána a háziorvos is oldódósat írt. Volt olyan, hogy napi 4 is lecsúszott, főleg étkezések előtt vettem be, mert úgy könnyebb volt enni. Nekem is fájt egy picit a fülem és miután az 5. vagy 6. napon levált az a fehér izé, utána jobban fájt egy darabig.

Továbbra is egyél-igyál, megértem, hogy fáj, de sajna kell:(

Remélem, mihamarabb rendbe jössz.

Gyógyulást!:)

2014. júl. 13. 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem 17évesen vették ki,egy hétig szinte nem ettem, csak joghurtokat, inni csak minimálisat, beszélni több mint egy hétig nem tudtam,annyira fájt. Szerintem 2-3hét lehetett mire nagyjáól helyrejöttem!
2014. júl. 13. 13:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Szóval legyek türelmes:-)még 1-2 hét hátra van a "fájdalomból"!Köszönöm szépen a válaszokat!!!
2014. júl. 13. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:
na hogyanvagy?
2014. júl. 16. 11:34
 5/5 A kérdező kommentje:

Már sokkal jobb!!!Szerdán voltam vissza kontrollra és azt mondta a doki hogy szépen gyógyul a seb.Már 2 napja fájdalomcsillapító se kell:-)Jó végre túl lenni rajta!Köszönöm az érdeklődést.

További szép napot!

2014. júl. 19. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!