Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gondolnátok, hogy valaki...

Gondolnátok, hogy valaki saját lábán bemegy egy kórházba hátha még megtudják műteni az aranyerét és két hét múlva meghal?

Figyelt kérdés
Mert ez történt az édesapámmal aki igaz már 89 éves volt, de már nem bírta elviselni az aranyérel járó kellemetlen fájdalmat és habár a házi orvosa nehezményezte a beutalást de némi ráhatással megadta mivel láttuk hogy édesapám le is volt gyengülve és sokat szédelgett,tehát egy kivizsgálás és felerősítés is kellett neki. De ahogy befeküdt a vizsgálatok során sorra derültek ki a rosszabbnál rosszabb leletek,amire azt mondta az orvos hogy mivel körzetileg nem hozzájuk tartozik átszállitják a körzeti kórházába. Amikor ezt megtudta édesapám ,az nap szivinfarktust kapott és 50 % volt hogy túléli,de sikerült és stabilizálták az állapotát,majd átvitték a másik kórházba,ahol 1 hét alatt meghalt. Ez az 1 hét rémálom volt ahol az amúgy is gyenge állapotban lévő édesapám szakmailag és olyan hozzá nemértő szakemberek orvosok és kiégett ápolónők keze alatt gyorsan haldokló állapotba került. Ami borzasztó,hogy egy ápolónő azt nem tudja hogy egy beteg haldoklik és odaköt az ágyvégébe egy madzagot hogy édesapám ha lecsúszik a párnáról akkor húzza fel magát?! De azt minden hozzá tartozómnak megtudták jegyezni hogy minden ápolási segítséget elfogadnak,amikor tudtunk ott voltunk és etettük elláttuk,de nem tudtunk minden percben ott lenni és akkor nekik lett volna kötelességük megetetni amit nem tettek meg. Amikor az orvos felhívott hogy meghalt édesapám,fél óra múlva ott voltam. Azt gondoltam méltó körülmények között eltudunk tőle búcsúzni. Hát nem, addigra nagyon gyorsan szinte szállitásra készen feküdt az ágyon a teste már betekerve lepedőbe és a lábán már ott lógott két hullacédula és el se volt takarva egy paravánnal,pedig az kötelező és ráadásul pont az ajtóval szemben volt az ágya. Rajtam kivül egyik hozzátartozom sem tudott ilyen látvány miatt méltóan elbúcsúzni tőle. A másik amit én fel nem foghatok a mai napig ,hogy a személyes holmijait a nővérek belevágták egy nagy szemeteszsákba és kitették a nővérszobába. Felmerült bennem ,hogy jön ahhoz egy idegen személy hogy az elhunyt édesapám személyes holmijához hozzányúljon és miért nem várták meg amíg odaérek és én elrakom a magammal vitt táskába?!Aztán az is kiderült hogy a házi orvos, édesapámnál alkalmazott gyógyszerelése katasztrófális volt. De az egész egészségügy nagyon katasztrófális. Jelenleg a betegjogi képviselőnél van a panasz bejelentésem,mert tudom hogy egyszer meghalunk ,de azt nem tudom elfogadni hogy orvosok és ápolók ezt a folyamatot elősegítsék vagy felgyorsítsák.
2014. jún. 26. 00:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajnos a magyar egészségügy gyakran hozza az embereket megalázó és emberhez méltatlan helyzetbe.

Így sokkal nehezebb belenyugodni egy családtag elvesztésébe.

Sok erőt kívánok.

2014. jún. 26. 00:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Reszvetem. Igen el tudom kepzelni.

Ilyen koru.embereknel magyon nagy stressz a korhaz (bar kinek nem) es a magyar eü nincs a helyzete magaslatan (de nem mindig az apolok es orvosok tehetnek rola, ezert jo helyen ok mindent megtesznek).

Konnyen elofordulhat, hogy sok evig rejtett problemakat a korhazbam egy ilyen alkalommal kzelni kezdik, de a gyogszerek mellekhatasa vagy a hirtelen a kezeles hatasara felbomlo, egyebkent nem egeszseges szervezeti egyensulyi allapot megbillen es ugy megborul, hogy nehezen all be es adfigra a paciens lelkilg is kikeszul (lasd edesapad szivinfarktusa) es olyan lejton indul el, ahonnan ninc mindi visszaut.

80 folott pl. az altatas extrem rizikofaktor.

Valoszinuleg edesapadnal szerencsetlen apro veltlenek sorozata vezetett a gyors halalig, amiben persze az esetlegesen es tipikusan elofordulo apolasi problemak sulYosbithattak (de remelhetoleg nem voltak okozoi semmi tragedianak).

Arra gondolok,hogy maga az uj kornyezet kivalthat problemat.

86 eves nagypapam ma elesesett mert ma nagytakarotas volt nala es egesz nap ezen idegeskedett es estere lefaradt es figyelmetlen lett :-(((...

A halodoklokkal lattam en is hogy bannak es szornyu (ez ket konkret eset nem altalanositanek), teljesen jogos ha panaszt teszel.

Betegjogi kepviselo mellett fordulj majd a korhaz felettesszervehez is...talan antsz.

2014. jún. 26. 00:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos én azt tapasztaltam, hogy bizonyos kor fölött már alapból nem úgy állnak hozzá a dolgokhoz, ,,Már idős", ,,ebbe már kár belemenni" ilyen reakciók vannak idősebb emberek problémáinál. Azt persze elfogadom, hogy érzelmileg nem mászhatna bele, de sok esetben szerintem túl hamar lemondanak az orvosok az emberről a jó statisztika miatt.

A nagymamámat mentővel szállítottuk be kórházba, hasi görcsei voltak, kivizsgálás nélkül elküldtek minket, mert ,,nincs hely" és ,,még kibírja pár napig". 2 nappal később lett szabad ágy bevittük megint, még aznap este kaptam a telefont, hogy átszállították a sebészetre, mert azonal műteni kell (kilyukadt a gyomor...). 1 hét intenzív, de már nem bírta ki a szervezete. A kórház pedig fel sem hívott, hogy értesítsen, úgy kellett megtudnom mikor látogatóba mentem másnap (az indokuk az volt, hogy az intenzíven adtam meg az adatainkat, de a szubintenzíven nem...lényegtelen, hogy a kartonra írták rá.) Mire én ennyi idős lesz el se tudom képzelni mi lesz.

2014. jún. 26. 10:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Ápolónő vagyok, és maximálisan tisztában az eü. helyzetével, és sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid vannak.

De sok mindent a laikusok, LAIKUSKÉNT vélnek, gondolnak, és számtalan dologgal tudnék vitázni, de nem teszem.

Csak annyit, hogy:

A paraván nem kötelező, viszont halottat ellátni, és utána a beteg holmiját összepakolni, arról leltárt írni az kötelező... De valóban nem akarok vitázni, fogadd részvétem

2014. jún. 26. 19:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Tényleg lényegtelen vitázni,hogy mi kötelező és mi nem azt másként látta a betegjogi képviselő abból amit leírtam . Mint hogy az is kötelező lett volna ,hogy a látogatásom ideje alatt vizitelő orvos tájékoztatást adjon arról hogy MRSA fertöző beteg volt a kórteremben és kötelező lett volna óvintézkedést tenni a látogatók számára,mivel én meg gyerekek között dolgozok,1 hétig nem mehettem dolgozni csak negatív torokváladék lelettel. Tisztában vagyok vele ,hogy az ápolók kevés pénzért (bár a pénzt amit a zsebükbe dugtam,azért elfogadták),nincs joguk olyan stilusban beszélni egy haldokló beteggel ahogy beszéltek az édesapámmal.Annak ellenére hogy adtam pénzt is így keserítették meg az utolsó napjait és nem tudott békességben elmenni közülünk. ebből én is okultam és megfogadtam ,hogy soha többé egy rohadt buznyákot nem adok ,ha netán kórházba kerülök. Az egyik rokonom kórházban dolgozik ,nem ápolóként de látja ő is ,hogy kapnak zsebbe elég szépen. Én nem kapok semmit a munkahelyemen de ha úgy beszélnék a gyerekekkel ahogy a betegekkel akkor már rég kirúgtak volna. Nekem ne jöjjön senki azzal hogy mert kevés a fizetésük,mert ők ezt a munkát vállalták és tudták hogy mennyi fizetésért,mint ahogy én is tudtam hogy szinte minimálbéres fizetésért dolgozok ,még sem a gyerekeken csattan az ostor. Egyet tudok ,ha valami bajom van 100-szor meggondolom ,hogy menjek-e orvoshoz,de hogy belgyógyászatra be nem fekszek soha az is tuti,inkább otthon haljak meg.
2014. jún. 27. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!