Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Elnézést de mi a fenének...

Elnézést de mi a fenének létesítettek H1N1-es oltópontokat?

Figyelt kérdés

Az orvosnő már évek óta a kórházi osztályon trappol, pendlizik, lót-fut, rohan. Oltópont előtt!

És az oltópont létesítése után még többet rohant, két beteg között át-átszaladt oltani, láttam. Ide-oda ingázott. Ez megkeseríti az ügyeletes orvosok életét, az orvosomét is.

Így a betegek várakozási ideje túlságosan meghosszabbodott. Mert az orvosnőnek a saját betegeivel is kell foglalkoznia és átmenni oltani idegen betegeket is. Két saját beteg között oltani...

Ugyanis előzetes telefon után késő délután jelentem meg nála és csak késő este kerültem sorra, utolsó betegként. Úgy elfáradt majd lehuppant a székére, de rám volt még ereje. Kedvesen fogadott és elmondtam gondomat, amire készségesen válaszolt és tanácsot is adott. De hálapénzt azt NEM fogadja el, dühös lesz ha adok neki. Így hát helyette ajándékot és köszönő képeslapot adtam neki, aminek nagyon örült. Ez megtörtént.

De kérem, miért kell tovább rombolni az egészségügyet, orvosokat megbetegítve?! Mert ők is EMBEREK, nincsenek gépből!

Igaz, a többség nem olyan mint az én orvosom, pedig neve van...

2009. nov. 28. 17:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%
Kevés oltóanyag fogy,és a TV reklám még mindig nem elég hatásos.Ha sok vakcina marad a nyakukon,a megsemmisítése sokba kerül,Az oltásból pedig jövedelme van az OEP-nek.
2009. nov. 28. 17:48
 2/13 A kérdező kommentje:
Az orvosoknak ebből mit látnak? Van-e hasznuk belőle?
2009. nov. 28. 17:54
 3/13 A kérdező kommentje:

És egyre több hiszékeny embert láttam személyesen beoltatni magát, sikerült őket hiszterizálni a médiának....

Az orvosok is beoltatják magukat vagy csak bemesélik a betegeknek?

2009. nov. 28. 17:58
 4/13 anonim ***** válasza:
66%

Azért létesítettek, mert tényleg macera volt az embereknek, hogy 1. háziorvos- receptfelirás 2. patika- oltóanyagkiváltás 3. háziorvos- oltás beadás.

Itt meg egyszerűbb.

2009. nov. 28. 17:58
 5/13 A kérdező kommentje:

17:48kor hozzászólónak:

Igen, erre is gondoltam, de az orvosok mit látnak belőle???

Tényleg beoltatják magukat vagy csak bemesélik a betegeknek?

2009. nov. 28. 18:01
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
Anyukám a balesetin dolgozik és ott csak 1 orvos oltatja be magát ellene,és a másik kérdésre hogy kapnak-e ezért valamit a dokik,hát nem hiszem.Hát ilyen a magyar egészségügy.
2009. nov. 28. 18:02
 7/13 A kérdező kommentje:

18:02-es hozzászólónak:

Édesanyád balesetis dolgozó. Ezek szerint az orvosok többsége sem hisz a reklámnak, de a betegeknek mégis mondják: beoltatták magukat. Kötelező ezt mondani a betegeknek?

2009. nov. 28. 18:40
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

Rosszul gondoljátok, ha azt hiszitek, hogy ez önkéntes munka, ugyan úgy fizetést kapnak érte és nem az állam szorít fegyvert a fejükhöz, hogy menjenek az oltópontba, hanem ők vállalták pénzért. Az otlás maga 1900 forint, az oltóponton a beadatással együtt 3ezer, ebből finanszírozzák az ott dolgozókat, illetve jövő héttől az állam támogatja, ezért cask 2000 forint lesz az oltatás úgy tudom.

Nem tudom miért kell még a körül is kavarni a sz*rt, ami körül semmi értelme.

Legjobb barátom orvosi egyetemre jár, azt mondta ott kábé minden diák és prof beoltatta magát.

A kórházi dolgozók átoltottsága valahol 30-40% környékén mozog, most 1 hét alatt 10%ot növekedett, a háziorvosoké amikor legutóbb hallottam 1/3 volt.

Súlyos betegekkel dolgozóknál ez az arány jóval nagyobb, a transzplantációs klinikán például 100%os az átoltottság.

A mi háziorvosunk beoltatta magát.

2009. nov. 28. 21:04
 9/13 anonim ***** válasza:
45%
ÉN úgy tudom egy embernek se tartanak fegyvert a tarkójához, hogy takarodjon oltatni az oltópontban, nem értem, hogy miért gondoljátok, hogy ezek azért jöttek létre, hogy húúúú több oltást adjanak el húúúú. Szimplán azért jöttek létre, hogy aki oltatná magát annak könnyebben, gyorsabban menjen az ügy intézése, de nyilván egy bizonyos rétegnek semmi se jó...
2009. nov. 28. 21:06
 10/13 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom hogy a gyógyszeripar az államon keresztül szorítja a fegyvert a fejükhöz, hogy menjenek az oltópontba is dolgozni. Ők azok akik az állammal megállapodnak (zsarolással) és az állam meg elvan szépen. Szintén azok, akik NEM a gyógyítással, hanem betegségfejlesztéssel foglalkoznak, erről az állam tud. Ám az orvosok orrára ezt nem kötik, hadd gondolkodjanak azon hogy mitől vannak az új betegségek és hadd járkáljanak konferenciákra amit nem az orvosok nem a saját zsebükből fizetnek.
2009. nov. 29. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!