Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha az oltóponton oltatom be...

Ha az oltóponton oltatom be magam a h1n1 ellen akkor kérnek tőlem taj kártyát? Mert nincs tb-m és így nem merek elmenni, mert félek hogy mennyibe fog keerülni ha ez kiderül.

Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hazánkban nem lehetőség a társadalombiztosítás, hanem kötelezettség. Azaz olyan, hogy nincs TB-d nem igazán létezik. Most lehet, hogy nincs. De egy vizsgálat során meg fogják állapítani, hogy x-től y ideig a biztosítási jogviszonyod nem volt rendezve, és erre az időre utólag, késedelmi kamattal terhelten bevasalják az elmaradt járulékokat. Jelentkezz be a társadalombiztosításba, ezáltal RENDEZED a jogviszonyod, és nem kell cidrizned. Ha nem tudod fizetni, akkor is jelentkezz be, max. hiányként jelentkezik az adófolyószámládon - de a jogviszonyod rendezett lesz.
2010. jan. 18. 11:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Jól mondja az előző, a TB is olyan, mint az adó, sőt ezt is az APEH vasalja be. Elmenekülni nem lehet előle, mert egyszer biztos, hogy megfognak, ki tudja, mikor kerülsz olyan helyzetbe, hogy orvoshoz kell menned...
2010. jan. 18. 11:57
 3/6 A kérdező kommentje:
amikor megszűnt a viszonyom, akkor én be is jelentkeztem az apeh-ba. csak sokára küldték ki a csekket. amikor feltettem a kérdést, még nem, de aztán a mai nap folyamán megjött a várva várt csekk. be is fizettem. csak kíváncsi voltam.
2010. jan. 18. 17:32
 4/6 anonim ***** válasza:
A társadalombiztosítási jogviszonyod a BEJELENTÉSSEL és nem a BEFIZETÉSSEL válik rendezetté. Tehát a csekk befizetése előtt, a bejelentésben rögzített időponttól kezdve MÁR RENDEZETT jogviszonyod volt.
2010. jan. 20. 11:23
 5/6 anonim ***** válasza:
De miért nem vagy bejelentve????
2010. febr. 1. 17:50
 6/6 A kérdező kommentje:
nincs munkám??
2010. febr. 2. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!