Ha az oltóponton oltatom be magam a h1n1 ellen akkor kérnek tőlem taj kártyát? Mert nincs tb-m és így nem merek elmenni, mert félek hogy mennyibe fog keerülni ha ez kiderül.
Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 10:56
1/6 anonim válasza:
Hazánkban nem lehetőség a társadalombiztosítás, hanem kötelezettség. Azaz olyan, hogy nincs TB-d nem igazán létezik. Most lehet, hogy nincs. De egy vizsgálat során meg fogják állapítani, hogy x-től y ideig a biztosítási jogviszonyod nem volt rendezve, és erre az időre utólag, késedelmi kamattal terhelten bevasalják az elmaradt járulékokat. Jelentkezz be a társadalombiztosításba, ezáltal RENDEZED a jogviszonyod, és nem kell cidrizned. Ha nem tudod fizetni, akkor is jelentkezz be, max. hiányként jelentkezik az adófolyószámládon - de a jogviszonyod rendezett lesz.
2/6 anonim válasza:
Jól mondja az előző, a TB is olyan, mint az adó, sőt ezt is az APEH vasalja be. Elmenekülni nem lehet előle, mert egyszer biztos, hogy megfognak, ki tudja, mikor kerülsz olyan helyzetbe, hogy orvoshoz kell menned...
3/6 A kérdező kommentje:
amikor megszűnt a viszonyom, akkor én be is jelentkeztem az apeh-ba. csak sokára küldték ki a csekket. amikor feltettem a kérdést, még nem, de aztán a mai nap folyamán megjött a várva várt csekk. be is fizettem. csak kíváncsi voltam.
2010. jan. 18. 17:32
4/6 anonim válasza:
A társadalombiztosítási jogviszonyod a BEJELENTÉSSEL és nem a BEFIZETÉSSEL válik rendezetté. Tehát a csekk befizetése előtt, a bejelentésben rögzített időponttól kezdve MÁR RENDEZETT jogviszonyod volt.
5/6 anonim válasza:
De miért nem vagy bejelentve????
6/6 A kérdező kommentje:
nincs munkám??
2010. febr. 2. 15:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!