Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az orvos ügyeleti időben...

Az orvos ügyeleti időben fogad majd engem az osztályán, a rendelési időn kívül. Szorongok, mert nem tudom hogyan viselkedjek: mit mondjak neki és mit ne?

Figyelt kérdés
Ilyenkor mit illik vinni neki? Hisz ő ajánlotta fel azt az időt? Ilyenkor mire figyel a doki?
2009. nov. 11. 19:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nyilván okkal mész hozzá. Beszélj a panaszodról. Nem hiszem, hogy ügyeletben az időjárásról akarna csevegni. :D

De ez úgyis kialakul: bemész, köszönsz, ő is köszön, meg fogja kérdezni, hogy mit tehet érted. Elmondod, hogy miért mentél, elmondja a véleményét, tanácsot ad. Addig maradj, amíg van kérdésed. Ha minden kérdésedet megválaszolta, akkor felesleges rabolnotok egymás idejét. Esetleg megbeszéltek egy kontroll időpontot (attól függően, hogy milyen gonddal mész hozzá), kapsz egy ambuláns lapot, esetleg receptet, te átadod az ajándékot, megköszönöd, hogy fogadott, és távozol.

Nem nagyon lehet elrontani... :)

2009. nov. 11. 19:59
 12/26 anonim ***** válasza:

Nem is értem, miért izgulsz.

Amint behív a vizsgálóba/rendelőbe/szobába, ő fogja irányítani a helyzetet. Neked csak annyi dolgod lesz, hogy a lehető legpontosabban válaszolgass a betegségedet érintő kérdéseire.

Aztán gondolom meg is vizsgál -nem muszáj beszélgetned közben, csak ha kérdez, sok orvos ilyenkor a tünetekre koncentrál-, utána receptet ír, tanácsot ad. (Te meg bólogatsz:):))

Ezután elköszön tőled, te meg, ha úgy döntöttél, átadod a neki szánt paraszolvenciát:) és már indulhatsz is haza.

Dióhéjban ennyi:)

2009. nov. 11. 20:05
 13/26 A kérdező kommentje:
A második oldalon a 19:59kor és a 20:05 perckor hozzászólónak nagyon köszönöm, igazán hasznos volt. Hú de mennyire izgulok, izgultam. Tudjátok nagyon zavarban vagyok.
2009. nov. 11. 20:14
 14/26 anonim ***** válasza:
19:59 vagyok. Nagyon szívesen! De miért vagy ennyire zavarban, ha szabad kérdezni?
2009. nov. 11. 20:20
 15/26 A kérdező kommentje:

19:59-nek:

Azért vagyok zavarban, mert születésem óta sokat betegeskedek különböző betegségekkel és sok szakorvossal volt dolgom. Egyikük sem fogadott külön beszélgetésre ha ha volt vagy nem volt panaszom. A kontrollokon 2 perc múlva kidobnak és viszontlátásra.

Ez a reumatológus pedig egészen másképp áll hozzám...Csak csodálkozom a kirívó emberségén, úgy látom átlagon felüli lehet ő. Pedig van neve, híres szaktekintély.

2009. nov. 11. 20:29
 16/26 A kérdező kommentje:

És még egy a 19:59-nek...

Valóban okkal megyek hozzá, nem csevegni. Gondban vagyok és előzetes telefonos beszélgetésen már kedvesen és azonnal mondta az időpontot.

2009. nov. 11. 20:33
 17/26 A kérdező kommentje:

19:46-os hozzászólónak:

Azt írtad, hogy az ügyeleti idő is rendelési időnek számít, max. ilyenkor már nem szokott időpontot osztogatni.

Nekem miért adott mégis ügyeletben időpontot és mit lát bennem, ez rejtély?

2009. nov. 11. 20:40
 18/26 anonim ***** válasza:

Akkor úgy tűnik, hogy szerencséd van vele! Sajnos manapság tényleg ritka a kedves, figyelmes orvos. :( Kívánom, hogy minden jól menjen, és maximálisan meg legyél elégedve... :)

19:59 voltam

2009. nov. 11. 20:55
 19/26 anonim ***** válasza:

19:46-os és 19:59-es egy személyben :):)

Nálunk úgy van, hogy ha már nincs időpont a rendelési időben, de ügyeletesek vagyunk, akkor a telefonos beszélgetés alapján döntjük el, hogy mennyire szükséges sürgősséggel fogadni a beteget. Ha nem akut problémával jönnek, általában kapnak rendelési időre (másik napra), ha úgy tűnik, minél hamarabbi segítségre szorulnak, akkor szoktuk őket ügyeletre hívni.

2009. nov. 11. 20:58
 20/26 A kérdező kommentje:

A Főnököm elismerően nézett rám amikor meghallotta a hangját és az asztalra csapott, hát ez igen! De nem tudom mit lát bennem, ez előttem rejtély?

Nagyon jól ismer engem...már sok ilyen-olyan nyűggel fordultam hozzá előtte, úgy összevissza jártam oda.

2009. nov. 11. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!