Ha nincs érvényes diákom, akkor is jár a TB dec.15-ig?
Figyelt kérdés
Megszűnt a hallgatói jogviszonyom idén. Ha jól tudom, a diákigazolványra való jogosultság okt. 31-ig tart. De ez ténylegesen az igazolvány meglétét jelenti, vagy csak az elméleti jogosultságot?2013. szept. 21. 13:15
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom amikor megszűnik a hallgatói jogviszony, abban a hónapban még az állam adja a tb-t, következő hónapban már nem vagy biztosított ha nem nappali tagozaton tanulsz vagy nincs bejelentett munkád.
2/5 anonim válasza:
A diákigazolvány érvényessége alatt biztosított vagy. Azt követően 45 napig passzív jogon szintén, majd december 15-től kell fizetned magad után a TB-t.
3/5 anonim válasza:
Elmondom, ez hogy van, mert én is így voltam: ha megszűnik a hallgatói jogviszonyod, akkor a diákoddal nem leszel jogosult TB ellátásra, mert az egyetemed ez leküldi a TB felé azonnal. És sajnos az sem igaz, hogy x napig-hónapig automat jogosult leszel a TB-ellátásra a hallgatói jogviszony megszűnése után is. Ez csak abban az esetben van így, ha azonnal jelentkezel a területileg illetékes munkaügyi központban és munkanélküliként regisztrálsz. Ilyenkor keresnek neked munkát és CSAK EKKOR biztosítanak neked 3 havi TB-támogatást. Hihetsz nekem,. én is azt hittem, hogy automat jár majd a TB még egy darabig államilag, de NEM így van. Nekem szerencsére lett bejelentett munkahelyem, ahol fizetik utánam a TB-t, de neked mindenképpen azt javaslom, hogy hétfőn a munkaügyiben kezdj, mert nem tudhatod, mikor lesz szükséged SOS orvosi ellátásra, akár baleset, begyulladt fog, hirtelen súlyos betegség, nem tudhatod...
4/5 anonim válasza:
"Nekem szerencsére lett bejelentett munkahelyem, ahol fizetik utánam a TB-t"
A fenti esetben magad után fizeted a TB-t, nem a munkahelyed.... hidd el, bőségesen levonják a pénzedből :)
Na mindegy... egyébként a válaszolónak igaza van.
5/5 anonim válasza:
Na igazad van, természetesen így is én fizetem, de lehetne rosszabb is abból a szempontból mint az előző cégemnél, ahol a "drága" főnök be se jelentett és azt mondta, hogy fizessem csak magam után a TB-t. És ott még az itteni melóhelyemnél is kevesebbet kaptam nettóban. Szóval ez az, ami nagyon nem mindegy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!