Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Meddig érvényes a TB-m?

Meddig érvényes a TB-m?

Figyelt kérdés
Gimi után nem vettek föl egy évig, akkor fizettem magam után a TB-t.2012-ben elkezdtem járni egyetemre, de most januárban abbahagytam.Múlt héten voltam háziorvosnál és ő nem mondta, hogy gondok lennének a státuszommal.Holnap is megyek és kicsit félek, hogy még érvényes e.Küldtek már csekket az APEH-tól, februárban.Most elkezdhetem fizeti úgy mint régen, anélkül, hogy bemennék egy kirendeltségükbe?Vagy újra kell intézkednem, hogy magam után fizetem?
2013. ápr. 11. 11:10
 1/3 anonim ***** válasza:
szia,ha érvenytelen szól a haziorvos,nekem is szóltak,nekem viszont volt szünetem h nem dolgoztam,és akkor nyilatkoznom kellett,kitölteni egy papirt h már magamnak fizetem.
2013. ápr. 11. 11:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha küldtek csekket, akkor jó kérdés. Nem tudod ezt tőlük valahol telefonon megkérdezni?

Egyébként ha megszűnik a munkaviszonyod, utána 45 napig érvényes a TB-d. Viszont ha oktatásból kerülsz ki, akkor úgy tudom már az első naptól fogva fizetned kell.

Ilyenkor ha észreveszik az elmaradást, akkor visszamenőleg is kifizettetik veled (akár már kamattal is).

2013. ápr. 11. 11:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Te jó ég!!!Akkor telefonálok.
2013. ápr. 11. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!