Akik teljesen le vannak bénulva, kapnak e nyugtatót?
Figyelt kérdés
2013. júl. 30. 13:08
1/9 A kérdező kommentje:
Tudom, ez egy nagyon bizar kérdés, de gondolom ez akár egy ilyen tabu téma is lehetne. De mégis, hogyan enyhítik a szenvedésüket?
2013. júl. 31. 00:17
2/9 anonim válasza:
Nem feltétlenül szenvednek.
Mi az, hogy teljesen? többféle bénulás létezik.
És előfordulhat, hogy az állandó gyógyszerként egyébként is szed valami hasonlót.
3/9 A kérdező kommentje:
Akkor pontosítom úgy, hogy aki nem önellátó. Bár nem pont erre gondoltam, de sztem ez is elég. Vannak biztosan esetek, amikor nem szenvednek, mert pl valamilyen módon helyrejött az élete, vagy pl ha folyamatosan javul az állapota, vagy csak tudja, hogy van esélye a javulásra. De valaki biztosan szenved, és gondolom azokon csak nyugtatók, antidepik segíthetnek egy picit. Szóval gondolom kaphatnak nem?
2013. júl. 31. 12:08
4/9 anonim válasza:
Nem értem, mi a kérdés.
Aki depressziós és tényleg az, pszichiáter állít be antidepresszánst.
Mitől szenved, fizikai fájdalma van, vagy a depressziótól?
A nyugtató nem ezekre való.
5/9 A kérdező kommentje:
Depressziótól, valaki, aki nem tud mozogni, esetleg beszélni sem, annak fáj ha egyáltalán magánál van. (nem fizikailag) erre gondoltam. Akkor úgy kérdezem, hogy erre mit kapnak?
2013. aug. 1. 15:10
6/9 anonim válasza:
Igen lehet depressziós ettől az érzéstől és igen antidepresszánst kap.
Nem tudom mi okozta ezt az állapotot, de lehet, hogy az agya is károsodott, és akkor kérdéses, hogy mennyit fog fel az egészből.
7/9 A kérdező kommentje:
Értem. És akkor a nyugtató valójában mire való? Ilyen esetben egyáltalán nem használják? Fura
2013. aug. 7. 21:32
8/9 Bárzsing válasza:
Nem vagyok teljesen biztos benne, de a katatóniára gondolsz? Több pszichiátriai betegség vezethet katatóniához, és ha nem tudják, épp melyik miatt alakult ki, akkor arra nem fog gyógyszert kapni. Valahogy kontaktust kell teremteni, hogy kimozdítsák ebből az állapotból, utána lehet az okot kezelni.
9/9 A kérdező kommentje:
Nem nem, nem katatóniára gondolok. Egyszerűen úgy értem, hogy akik maradandóan le vannak bénulva, és elveszítették az önellátó képességüket, az nem képes arra, hogy most úgy dönt, hogy elmegy egyedül pszichiáterhez, és felirat magának valami kedéjjavítót, vagy nyugtatót. Tehát ezt megteszik e helyette automatikusan? Valaki megtaszi e? (jó, gondolom valamilyen hozzátartozója segít neki)
2013. aug. 10. 13:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!