Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Patikában kaptatok már valami...

Patikában kaptatok már valami teljesen mást, mint amit kértetek, de erre csak használat közben jöttetek rá?

Figyelt kérdés
Valaki itt a múltkor grépfrútmagcsepp helyett grépfrút illóolajat kapott patikában. Én most tettem pontot egy nőgyógyászati talány végére, kiderült, hogy nem én vagyok beteg, hanem rossz hígítású tejsavat kaptam, így ezt használva okoztam károkat magamnak. A múltkor pedig nem azt a kúpot készítették el, amit kért az orvosom, mert "félreolvasta" a receptet a gyógyszerész..

2013. jún. 18. 14:07
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer a fogamzásgátlós receptemet olvasták félre. Csodálkozta, is, hogy hogyhogy újfatja doboza van, ezt szóvá is tettem a gyógyszerésznek, úgyhogy hálisten időben észrevette és kicserélte.. Hát azért nem mind1..
2013. jún. 18. 14:12
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Mi is emberek vagyunk, így igen, előfordul, hogy tévedünk és mást adunk ki a betegnek. Sajnos ugyanígy előfordul, hogy elfelejtünk visszaadni/pénzt kérni, nem adunk oda egy gyógyszert, stb. - azért itt megjegyezném a gyógyszertárvezetők felelősségét is, mivel most már divat, hogy egy nyolc órás és egy négy órás gyógyszerészt alkalmaznak csak, a többi asszisztens, mert az olcsóbb munkaerő. Így az ellátás biztonsága is romlik, a tévedés is több. A receptes gyógyszerek esetében 1-2 napon belül retaxálják (keresztellenőrzik) a vényeket, így itt az esetek 95%-ában fény derl a hibára. Ilyenkor felhívjuk a beteget és sűrű elnézések közepette kijavítjuk a tévedést. A "rossz hígítású tejsavas" történetet viszont ne haragudj, de nem hiszem el: mivel ez a készítmény hivatalos a szabványos vénymintákban, így szigorúan TILOS töményebb formában forgalmazni. Ez olyan súlyos vád/szakmai hiba, hogy ha biztos vagy az igazadban, akkor jelentsd be az ÁNTSZ-nél a panaszod - én személy szerint kizártnak tartom, hogy ilyenmegtörténhessen, vagy ha mégis, akkor azt a helyet be kell záratni. Ugyanígy nem tudom elhinni a kúpos történetet sem. Biztos vagy benne, hogy nem csak a vivőanyag/technológia volt más? Kúpnál/hüvelygolyónál gyógyszerészenként eltérő technikát alkalmazhatunk, de a végeredmény ugyanolyan jó kell(ene) legyen. Nekem pl. anno ebből volt is egy igen kellemetlen afférom: perubalzsamos kúpot öntöttem, ezzel a technikával a kúp megszólalásig olyan lesz, mint a gyári változat; homogén halványbarna. A beteg a hagyományos, kakóvajas kúphoz szokott a másik patikában, ami sárgás, inhomogén és olyan alakja van, amilyenre épp sikerül "kihegyezni". Meggyőződése volt, hogy a gyári Mastu kúpot csomagoltuk neki át, kb. másfél óráig tartott, mire elmagyaráztam neki, hogy ha jól csinálják, akkor az Adepssel öntött kúp sokkal jobb és ez egy modernebb (értsd 30 éves) technika; még az öntőformát is meg kellett neki mutatnom hogy ebben csináltam. 1 hónap múlva már hálálkodva jött vissza, hogy tényleg jobban hat. Szóval összegezve: nem szeretnék képmutató lenni, sajnos előfordul, hogy hibázunk. A magisztrális - patikában készített - gyógyszerkészítményeknél viszont annyira súlyos következményei lennének egy receptfélreolvasásnak, ill. annyira visszakövethetetlen hogy kizártnak tartom a hibát; sokszor inkább a betegek bizalmatlanságában keresném a problémát (amit amúgy megértek). - Egy gyógyszerész
2013. jún. 18. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!