Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ennyire nincs emberi méltóságh...

Ennyire nincs emberi méltósághoz való jog a kórházakban? Esetleg ötlet, milyen felettes szervhez lehet fordulni?

Figyelt kérdés

1, Belgyógyászaton, a kardiológiai megfigyelőben ott vannak kb 20-an, egymástól fél méterre az ágyak, meztelenül a paplan alatt, mert arra hivatkoznak, hogy sürgősségi beavatkozáskor zavar a ruha, és teljes nyugalomban mennek ágytálazni vagy akár ágyneműt áthúzni akkor is, ha van ott látogató, de ha nincs is, a másik 19 ember előtt miért kell így megalázni egy kiszolgáltatott embert?

De mesélhetnék ennél durvább tapasztalatokat is, hogy traumatológiára hoztak egy fiatal srácot, eszméletlen volt, és a legnagyobb természetességgel pakolgatták egyik ágyról a másikra az egész folyosó előtt, és semmi ruha nem volt rajta. Hát nem tudom, nekem borsózik a hátam, de még szerencse, hogy szegényke eszméletlen volt, különben elsüllyedt volna a szégyentől. Utána még ki-be tologatták, vitték RTG, CT-re, a lepedő amivel letakarták, hol takarta, hol nem, és ott a tömegben lavíroztak az ággyal. Emberek, ez agyrém! Hol van a méltósághoz való jog? Vagy ha kiszolgáltatott helyzetben van valaki, akkor mindent lehet vele?

2, földszinti vizsgálóban tárva nyitva az ablak, bent meg meztelenül fekszik a paciens az asztalon, igazából csak az nem látja, aki nem akarja. Volt, aki finoman szólt miatta, aztán lehordták, mint a pengős malacot, hogy nem bírják a meleget, és ennyi. Ez is egy normális dolog? Azt már el se akarom képzelni, hogy a beteg kéri ki magának, mert akkor van egy tippem, hogy fognak vele bánni.

(és erre a nyitott ablakos dologra sokan panaszkodtak pedig)

3, A fenti két eset után az már csak apróság, hogy a drága nővérke a legnagyobb természetességgel kérdezi ki a beteget a folyosón, mindenki előtt, de még a legcikibb bajáról is.

4, Szintén traumatológiai tapasztalatom, hogy a tömegre fogva, egyszerre 3 embert szólítanak a vetkőzőbe, és hiába hívják őket utána egyesével, a másik kettő szépen végig nézi az egészet, szintén tök mindegy, miről van szó.

5, Sportorvosnál eleve teljesen természetes, hogy a tömegre hivatkozva, 4-5-6-osával hívja be a fiatalokat, és hát tudok olyanról, aki csak emiatt nem tudott elmenni, mivel nem akart a szégyenlőssége miatt. Lassan már ott tartunk, hogy a nemeket se bontják ketté, aztán csoportosan fiúk-lányok mennek be, és ha valaki morog emiatt, megint lehet egy tippetek, mi lesz a vége.

Csak én vagyok ennyire érzékeny vagy más is nagyon megalázónak tartja ezt az "ellátást"?

Na de próbáljon csak valaki felszólalni ellene...

Mikor fog ez a mentalitás változni már nálunk?

Ti mit szóltok ehhez?

(mielőtt valaki azt írja,hogy van betegjogi képviselő ... nos igen van, persze, csak azt nem tartja senki szem előtt, hogy az a kórház érdekeit képviseli a beteg előtt, nem pedig fordítva, és legtöbbször a kórház alkalmazásában áll! így hogy várunk bármit? nyugodtan lehet neki panaszkodni, de leegyszerűsítve ő pont arra van kitalálva, hogy elsikálja az ilyen ügyeket)

2013. jún. 15. 08:46
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Bízzunk benne hogy van ilyen szelekció..

Én nagy fanatikusa vagyok a parttalan vitáknak: Mi a perverzió? Mindenkit, még engem is érdekelnek a beteg emberek, a gyengébbek kihasználása.. miért pont az orvos vagy az ápoló lenne különb? Ugyan már..

Innentől az egész már csak neveltetés és társadalmi helyzet, körülmények kérdése. Állami kórházban a beteg 100% kiszolgáltatott (úgysem ő fizet) bármit meg lehet vele tenni. Ez az elv. Itt van a Kérdező, sok mindent tapasztalt, nem jó hogy ilyeneket kellett tapasztalnia. Törekedni kellene rá, hogy jobb legyen a helyzet. Mindenkinek, az orvoshoz nem járó embereknek el kellene ítélniük a problémás viselkedést, ez a minimum. Én azért adok igazat a Kérdezőnek, mert felvet egy problémát, valódi problémát és a problémákat megoldani kell. Ennyi. Megoldáshoz pedig először fel kell ismerni ezeket.

2013. jún. 18. 13:22
 32/36 anonim ***** válasza:
Légyszíves valamelyikőtök ossza meg velem azokat a bizonyos "pszichés okokat", mert nagyon érdekelne.
2013. jún. 18. 14:43
 33/36 anonim ***** válasza:

?

Utaltam rá: mindenkiben vannak perverziók amiket mondjuk egy leszedált tinilányon kiélne. Én ezt nevezem nem teljesen egészséges pszichés oknak.

Lehet a Kérdező másra gondolt és jobban le tudná írni.

2013. jún. 18. 14:50
 34/36 anonim ***** válasza:
Most ezt ugye nem gondolod komolyan? Mert ha de, akkor te vagy beteg, de nagyon.
2013. jún. 18. 14:56
 35/36 anonim ***** válasza:
Igen, az vagyok de nem csak én (és itt most a másokról van szó). Meg én uralkodom magamon és nem élek vissza a helyzetemmel, mert van bennem valami erkölcs amihez tartom magam. És nem eszem leszedált tinilányokat még ha fura késztetés is lenne rá.. fehérjeee..
2013. jún. 18. 14:59
 36/36 A kérdező kommentje:
Harcmuves annyira nem is áll távol a realitástól sztem, de hát oké, ám csináljunk úgy, mintha nem lennének.
2013. jún. 20. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!