Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ennyire nincs emberi méltóságh...

Ennyire nincs emberi méltósághoz való jog a kórházakban? Esetleg ötlet, milyen felettes szervhez lehet fordulni?

Figyelt kérdés

1, Belgyógyászaton, a kardiológiai megfigyelőben ott vannak kb 20-an, egymástól fél méterre az ágyak, meztelenül a paplan alatt, mert arra hivatkoznak, hogy sürgősségi beavatkozáskor zavar a ruha, és teljes nyugalomban mennek ágytálazni vagy akár ágyneműt áthúzni akkor is, ha van ott látogató, de ha nincs is, a másik 19 ember előtt miért kell így megalázni egy kiszolgáltatott embert?

De mesélhetnék ennél durvább tapasztalatokat is, hogy traumatológiára hoztak egy fiatal srácot, eszméletlen volt, és a legnagyobb természetességgel pakolgatták egyik ágyról a másikra az egész folyosó előtt, és semmi ruha nem volt rajta. Hát nem tudom, nekem borsózik a hátam, de még szerencse, hogy szegényke eszméletlen volt, különben elsüllyedt volna a szégyentől. Utána még ki-be tologatták, vitték RTG, CT-re, a lepedő amivel letakarták, hol takarta, hol nem, és ott a tömegben lavíroztak az ággyal. Emberek, ez agyrém! Hol van a méltósághoz való jog? Vagy ha kiszolgáltatott helyzetben van valaki, akkor mindent lehet vele?

2, földszinti vizsgálóban tárva nyitva az ablak, bent meg meztelenül fekszik a paciens az asztalon, igazából csak az nem látja, aki nem akarja. Volt, aki finoman szólt miatta, aztán lehordták, mint a pengős malacot, hogy nem bírják a meleget, és ennyi. Ez is egy normális dolog? Azt már el se akarom képzelni, hogy a beteg kéri ki magának, mert akkor van egy tippem, hogy fognak vele bánni.

(és erre a nyitott ablakos dologra sokan panaszkodtak pedig)

3, A fenti két eset után az már csak apróság, hogy a drága nővérke a legnagyobb természetességgel kérdezi ki a beteget a folyosón, mindenki előtt, de még a legcikibb bajáról is.

4, Szintén traumatológiai tapasztalatom, hogy a tömegre fogva, egyszerre 3 embert szólítanak a vetkőzőbe, és hiába hívják őket utána egyesével, a másik kettő szépen végig nézi az egészet, szintén tök mindegy, miről van szó.

5, Sportorvosnál eleve teljesen természetes, hogy a tömegre hivatkozva, 4-5-6-osával hívja be a fiatalokat, és hát tudok olyanról, aki csak emiatt nem tudott elmenni, mivel nem akart a szégyenlőssége miatt. Lassan már ott tartunk, hogy a nemeket se bontják ketté, aztán csoportosan fiúk-lányok mennek be, és ha valaki morog emiatt, megint lehet egy tippetek, mi lesz a vége.

Csak én vagyok ennyire érzékeny vagy más is nagyon megalázónak tartja ezt az "ellátást"?

Na de próbáljon csak valaki felszólalni ellene...

Mikor fog ez a mentalitás változni már nálunk?

Ti mit szóltok ehhez?

(mielőtt valaki azt írja,hogy van betegjogi képviselő ... nos igen van, persze, csak azt nem tartja senki szem előtt, hogy az a kórház érdekeit képviseli a beteg előtt, nem pedig fordítva, és legtöbbször a kórház alkalmazásában áll! így hogy várunk bármit? nyugodtan lehet neki panaszkodni, de leegyszerűsítve ő pont arra van kitalálva, hogy elsikálja az ilyen ügyeket)

2013. jún. 15. 08:46
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Mit nem lehet ezen megérteni, hogy miért vannak túlzsúfolva a szobák? Egy osztályra jut 100 ágy, meg 6 kórterem, mégis hova tegyék az ágyakat?

Függönyt valóban meg lehetne oldalni, de sokszor annyi hely sincs egy ágy körül, hogy ha körbekerítik függönnyel, normálisan elférjen mögötte az orvos/ápoló.

2013. jún. 18. 10:35
 22/36 anonim ***** válasza:

Te meg azt mondd már meg nekem, hogy újraélesztésnél hol a jó égben vetkőztetik le pucérra az embert!?

Vagy szerinted akkor élik ki magukat a perverz doktornénik/ bácsik magukat, és úgy vannak vele, hogy még gyorsan meglesik a fütyköst vagy puncit, mielőtt elkezdik az újraélesztést?

2013. jún. 18. 10:39
 23/36 anonim ***** válasza:

Ez az ugyanolyan nemű orvos/ápoló dolog meg erőteljesen túl van lihegve. Ezek szerint férfi nem is lehet nőgyógyász, gyereknőgyógyász meg pláne nem, mert az emberek X %-a szerint tuti, hogy pedofil és azért tanult tizenX évet, hogy "legálisan" kiélhesse magát.

A másik meg, hogy ma Mo-on sok helyen annak is örülnek, ha egyáltalán van megfelelő szakorvos. Amíg nem változik ez a helyzet, felesleges ezen lovagolni.

Akit ennyire zavar a dolog, hogy nem tud rajta túllépni, menjen magánorvoshoz, ott megválaszthatja az orvos nemét...Ja, hogy nem mindenki engedheti meg magának a magánorvost? Hát, az az igazság, hogy a kórházasak sem engedhetik meg maguknak, hogy 30 szakorvosuk legyen, hogy mindenki igényét kielégítsék.

2013. jún. 18. 11:11
 24/36 A kérdező kommentje:

nagyon ügyes vagy h így el tudod csúsztatni a dolgokat de szal nem igazán ezt írtam

1, jártál már intenzív osztályon? akkor tudod a választ ...

2, igen, képzeld el h olyan országokban ahol vannak az emberi méltósághoz kapcsolódó jogok, ott bizony fiatalkorúhoz nem nyúlhat ellenkező nemű orvos!! jól olvasd el még egyszer, ha nem hiszed, mert így van! de már egyszer leírtam, amikor ezt kint meséltem, olyan szinten fel voltak háborodva, hogy azt leírni nem tudom. sőt azt válaszolták h ha ezt jelenti az európai kultúra és fejlettség, akkor köszönik, de ők maradnak a sajátjuknál. nem, ez se pénz kérdése igazán, csupán szervezésé sztem.

3, tényleg akarod h perverz dokikról és nővérekről meséljek ? na csak mert tudnék ám bőven ...

Egyszer még olyannak is fültanúja voltam, azt hitték a drágák h nem hallom, és hát a gyakorlaton levő tanuló kislányok azon veszekedtek egymással h az ott levő, nekik igen tetsző sportoló srácot melyikük katéterezhesse meg ...

Folytassam? van ám példám, nem kevés! de még ennél sokkal durvábbra is! szal nyilván nem az egészre igaz, de én azért sokszor tapasztaltam h az eü eléggé vonzza a beteges hajlamúakat ... és igazából megvan erre a pszichés magyarázat.

2013. jún. 18. 12:00
 25/36 A kérdező kommentje:

"Akit ennyire zavar a dolog, hogy nem tud rajta túllépni,"

---de figy, most min is lépjünk túl? meg tudod fogalmazni? azon kellene túllépnünk, hogy egyes elemek szeretik kihasználni a beteg kiszolgáltatottságát vagy azon h minek is emberi méltóságból adódó alapvető "szabályok" ??

Mire gondolsz?

2013. jún. 18. 12:02
 26/36 anonim ***** válasza:
Arra, hogy szerinted az orvosok perverzek és élvezet nekik az ellenkező nemű betegeket vizsgálni. De tegyük fel, tényleg azok. Akkor a magánorvosok hogyhogy nem azok?
2013. jún. 18. 12:24
 27/36 anonim ***** válasza:
Ők is azok, ennek mint Kérdező is írta pszichés oka van. DE A MAGÁNORVOS MÉG TUD VISELKEDNI, kicsit uralkodik magán, vagy ilyesmi.
2013. jún. 18. 12:28
 28/36 anonim ***** válasza:
És a pszichés okokat megosztánatok velem? Tényleg érdekel.
2013. jún. 18. 12:33
 29/36 anonim ***** válasza:
És bocs, de amúgy nagyon jót mosolyogtam a válaszodon. :)
2013. jún. 18. 12:34
 30/36 A kérdező kommentje:

istenem ... veled feleslegesnek tartom a vitát, mert látom, nagyon nem egy szinten vagyunk de ok, ez van.

Harcmuves figy, tudod egy magánkórházban hogy zajlik ugyanez? kérlek úgy, hogy oda jön a nővérke, aztán mivel eleve hallott már tapintatról, ha ilyen cikibb dologról van szó, akkor azt mondja, hogy "na jó, majd mindjárt hívok egy fiú ápolót, hogy ne legyen kellemetlen" egy fiatal lány előtt.

kb így ...ennyi. de ezt az előtted író gondolom úgyse érti. én viszont tehát megtapasztaltam, és nem csak képzelgek. mondjuk úgy, a legjobbat és a legborzalmasabbat is meg tudtam tapasztalni, ezért van összehasonlítási alapom.

De ha ezen is csak mosolyog az illető, akkor sztem már nem is annyira kell bizonygatnom, hogy mi a probléma ... igazából ez egy természetes szelekció is, mert az elmeroggyantak nem maradnak meg sokáig egy nívósabb helyen.

2013. jún. 18. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!