Miért jó a citrom az égési sérülésre?
Figyelt kérdés
szakács tanuló vagyok és a gyakorlati helyen egy másik tanuló megégette a kezét és azt mondták nekei tegyen rá citromot az jobb, mintha jegelné. Már korábban is hallottam ezt, de senki nem válaszolta meg miért használ, pedig nagyon érdekelne.2013. jún. 7. 23:36
1/4 anonim válasza:
Én csak arról tudok, hogy folyó vízzel a legjobb hűteni, kivéve, ha nyílt seb van, akkor semmit sem szabad belerakni, csak steril kötést, meg orvosnak kell ellátnia.
2/4 anonim válasza:
Az első válaszolónak igaza van. Hideg víz,jegelés,ha kell fedő kötés és antibakteriális kezelés kell az égésre. A citromról még nem hallottam,próbáld ki,de én nem tenném.
3/4 A kérdező kommentje:
Tudom hogyan kell kezelni egy égési sérülést, és nyílván nem egy harmadfokúba nyomod bele a citromot. Engem is meglepett, de segít az enyhébb (első, másodfokú) égéseken, kevésbé hólyagosodott fel és a fájdalmon is segített jobb volt, mint a jegelés.
2013. jún. 8. 08:56
4/4 anonim válasza:
Az égést sosem szabad jegelni, mert érszűkületet okoz és "beszorítja a hőt" a szövetek közé, ami a károsodás mértékét növeli. Tehát a citrom jobb a jégnél, de egy rendes vizes hűtés még jobb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!