Égési sérülésre melyik krémet, kenőcsöt ajánlotok? Hanyadfokú égés lehet ez egyáltalán? Másod-vagy harmadfokú? Milyenek a gyógyulási esélyei? Többi lent.
1 hete megégettem a körömágyam alatt haj(göndörítő)sütővassal. Gyorsan ráfolyattam a hidegvizet, de aztán folytattam a hajgöndörítést, és azután negyed órával még hűtöttem 5-10percig, majd a bőr fehér lett, és fájt. Aztán bekentem Fenistil sebkezelő géllel jó vastagon. Másnapra vörös lett, de már nem fájt. Azóta össze-vissza kenem mindennel, mert nem tudom melyik lenne rá a legjobb. Aloe Vera géllel, Neogranormonnal, Bepanthen Plussal, Kézkrémmel, és amikor elmegyek szoliba, akkor naptejet rakok rá, plusz beragasztom. Jelenleg van egy 1centis nagyságú, nem teljesen kör alakú, hanem inkább általános háromszög alakú "sebem" (igazából nem seb, mert nem vérzett), és be van mélyedve a bőrbe, illetve barna színű.
Aggódom, mert eléggé hipohonder és igényes vagyok, és az ilyen kis balesetek gyorsan taccsra vágják a maradék önbizalmamat is, ráadásul a kezemet pont szeretem, és most ott virít az a heg...:( Nem beszélve arról, hogy az arcommal is küzdök, mert az meg állandóan ki van pattogva, és nyomkodom, és sebes, és akkor is félek, hogy nehogy heges maradjon.
Sztetek???
20L
I. fokú égés a nap által keletkezett égés
II.fokú ami a szövetekig hat
III. fokú az izmokig hat
IV. fokú a csontig hat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!