Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi szamit orvosilag nagymütetn...

Mi szamit orvosilag nagymütetnek, kismütetnek?

Figyelt kérdés
Ugy tudom, h a hasi mütetek mind nagymütetek.

#műtét #nagymütet #kismütet
2013. máj. 14. 09:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Ebben elég pesszimista vagyok, szerintem, az a műtét, amit az ember túlél, az általában kis műtét, amibe belehal, az nagy. Ha ilyenről van szó, az ember mindig egy kicsit még jobban kezd el hinni Istenben.
2013. jún. 25. 11:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kis műtét, amit bódításban végeznek, nagy műtét, amit mély altatásban.
2013. jún. 25. 11:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kisműtétnek kicsi a kockázata, a nagyműtétnek nagyobb.
2013. jún. 25. 17:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Ertem. :) De en nem szubjektiven gondoltam, hogy ki hogy eli meg, hanem ez egy orvosi meghatarozas.
2013. jún. 26. 10:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez egy orvosi meghatarozas, es az erdekelne, mit neveznek igy, mitöl kis vagy nagy egy mütet?
2013. szept. 1. 23:18
 6/9 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem nincs ilyen orvosi meghatározás ,hogy nagy meg kis műtét. :)
2013. szept. 1. 23:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem egy konkrét dolog megoldására a szervezetet kevásbé terhelő, rövidebb módszer a kisműtét. Az ugyanezen dologra várhatóan hosszabb ideig tartó, nagyobb sebzéssel járó a "nagy". Szóval relatív, és a két szóbajövő módszer egymáshoz való viszonyától függ, hogy mi a kicsi és mi a nagy.

Néha választhatsz, de többnyire az állapotodtól függ, hogy melyiket javasolják. Vagy egyszerűen nincs választás, mert az eset a "naggyal" tehető csak rendbe.

2013. szept. 3. 00:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Kell, hogy legyen ilyen orvosi meghatarozas, mivel a csaszarmetszesem utan erre hivatkozva engedett az operalo orvos kesöbb haza, ezzel ellentetben a korabbi napok müszakos orvosai elöbb akartak. ("Önnek egy nagymütetje volt, ez meg korai".) Ellenörzesen a nögyogyasz is nagymütetnek nevezte.
2013. szept. 3. 22:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyműtét ami mélyaltatásos vagy gerincérzéstelenített. Kis műtét az ambuláns műtétek helyi érzéstelenítésben vagy kéjgázos bódításban.
2021. márc. 6. 07:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!