Hallott e már valaki az agytörzs implantátumról? Minden is érdekelne ezzel kapcsolatban. Cochleáris implantátum nem beültethető sajnos. Köszönöm ha válaszolsz.
“Az agytörzs a központi idegrendszer egyik legősibb része, amely alsó részén a gerincvelőben folytatódik, így valójában fizikai összeköttetést jelent a központi idegrendszer két része között. Az agytörzsben keveredik a szürke- és a fehérállomány.”
Na, most…. agymosásról már hallottam ( kutatók szerint az álmodás is az, meg a média is 😁), de komplett AGYátültetésről, ami egy egész személyiség átültetése lenne, még nem.
De ahogy elnézem a leírást, hogy hogyan kapcsolódik pl. közvetlenül a gerincvelőbe, vegyük hozzá a hallást és látást is, szerintem nem lehetséges.
“A cochleáris implantáció (CI) egy olyan műtéti eljárás, amellyel a súlyos nagyothallók és siketek hallásjavítását szolgálja. Eredményessége vitatott; az orvosok a sikeres, a siketek a sikertelen eseteket látják jellemzőnek. A cochleáris implantátum a belső fülbe ültetett elektróda és az ehhez kapcsolódó, szintén beültetett jelfogó/dekóder egység; a mindennapi szóhasználatban azonban ide értjük a CI-hez tartozó külső egységeket is.“
A jeltolmács modellnek, Weisz Fanninak megcsinálták és hall vele.
Agytörzsi sztrókról már hallottam.Ha itt a fő érben vérrög keletkezik és azt 5-6 órán belül nem tudják feloldani vagy kivenni műtéti megoldással,a beteg meghal.Mindent az agytörzs írányit.Olyan ,mint a szám gépben a wincsehszter.
Ha az agy nem kap oxigént,vége mindennek.A szívet újra lehet inditani,de az agyat nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!