Műtét után meddig normális, hogy viszket a heg?
Figyelt kérdés
3 hónapja volt egy kisműtétem, nem nagy kb.3 cm a vágás hossza. Elég vastagon piros körülötte, úgyhogy a vastagsága is van kb. 1-1,5 cm.
Az a gond vele, hogy egyfolytában viszket. Fertőtlenítővel fújkálom, Aloe Verával, kenegetem Neogranormonnal, Babaolajjal. Amikor bekenem, pár óráig jobb, aztán megint nagyon viszket, néha mintha szúrna is. Normális ez? Vagy mutassam meg orvosnak?
tegnap 20:41
1/1 Ypszilon1980 válasza:
Ha vörös, az akkor nem biztos, hogy jó, de sok oka lehet, pl. hogy hol van, az is lehet magyarázat erre. Nem váladékozik? Nem tudom milyen műtét volt, esetleg van-e pl. belső felszívódó varrat, akkor is lehet ilyen, lehet a heg alatti ödéma, stb. Nekem igaz, 7 cm-es volt a varrat, lágyéknál, de nekem volt felszívódó varrat is, amire azt mondták 4 hónap is lehet mire felszívódik. 2 hónapig legalább viszketett egyfolytában, már most csak ritkán. Fertőtlenítővel ne kenegesd, mert az irritálhatja, esetleg körömvirág krémet próbáld ki. De azzal nem vesztesz semmit, ha sebésznek megmutatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!