Állandóan 140-150 felett van a vérnyomásom?
Azért jó lenne, ha meg is vizsgálna mielőtt felír valamit. Nem?
Írd fel a vérnyomásértékeket, a mérés idejét is. Lehet, hogy kapsz 24 órás vérnyomásmérőt.
jan. 31. 18:09
2/10 A kérdező kommentje:
Persze az nem baj ha ő megvizsgál, de én egy falun lakom és nem akarok bemenni a városba az sztk-ba. Azért is inkább mérem, és írom csak ne írjon nekem ilyen beutalókat.
3/10 A kérdező kommentje:
Na mindegy ha be akar küldeni akkor majd mondom neki hogy nem megyek be. Akkor csak ír majd valamit.
1 hétig legalább mérjed reggel este.A doki is megméri,nála biztos magasabb lesz.Ír majd gyógyszert,aztán méregetni kell.
jan. 31. 18:51
A magas vérnyomásnak a te korodban szervi oka is lehet, és akkor azt kell kezelni. Ezt a háziorvos nem biztos, hogy meg tudja állapítani. Ha beküld az sztk-ba, menj be. Ha 70 éves lennél, akkor ezzel már nemigen foglalkoznának, de fiataloknál pl. vese probléma is okozhatja, akkor meg nem elég a vérnyomáscsökkentő.
jan. 31. 19:01
Néhány napig írd a reggeli, déli, esti vérnyomást, az nagy segítség az orvosnak arra, hogy milyen típusú és mennyiségű vérnyomáscsökkentőt írjon. Nem kötelezhet a háziorvos, hogy menj el vizsgálatokra, illetve mondhatod, hogy nem szeretnél, de jobb lenne átesni rajtuk.
jan. 31. 21:01
5-ös vagyok
Valóban nem kötelezheti semmilyen vizsgálatra, legfeljebb nem ír fel gyógyszert, ha a beteg megtagadja a vizsgálatot.
febr. 1. 09:08
8/10 A kérdező kommentje:
Rendben várok még legalább egy hetet. Most amúgy is ilyen bio cuccokat meg galagonya teát is nyomattam, amik miatt lement 140 körülire. Most inkább abbahagyom a teákat akkor tuti visszamegy 160-170 fölé és akkor már kénytelen lesz akkor is írni valami ha nem megyek be más vizsgálatokra.
Köszönöm a válaszokat.
Nagyon szívesen!
Sajnálom, hogy nem fogod fel: a magas vérnyomás lehet egy tünet, és nem maga a betegség. Ha ezt az orvos is így látná, akkor -az azonnali vérnyomáscsökkentés mellett- további vizsgálatot kérhet, és kér is, mert NEM KÉNYTELEN teljesíteni a kívánságodat, kételyei/meggyőződése ellenére.
febr. 1. 10:26
Ki kell, hogy javítsalak 5-ös. Ha az orvos tudomására jut pl. a magasvérnyomás, akkor gyógyszert fel kell írnia és ezzel párhuzamosan tovább kell küldenie vizsgálatokra. Ha beteg ebbe nem egyezik bele, gyógyszert akkor is kell kapnia, de alá kell vele íratni, hogy a felajánlott vizsgálatokba nem egyezik bele. Így védi magát az orvos egy esetleges perben, ha betegnek valamilyen alapbetegség miatt komolyabb problémája, szövődménye lesz.
febr. 1. 17:31
Kapcsolódó kérdések: