Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Patikában miért nem tudtam...

Patikában miért nem tudtam aszkorbinsavat venni, miért tiltották be az árusítását?

Figyelt kérdés
Szent-Györgyi hazájában ha nem is kilós, de 10 g-os kiszerelésben elvileg hozzáférhető volt, a 3 éves gyermekemnek náthás időszakban kevertem az italába egy keveset, most vehetem a méregdrága, ezzel-azzal tarkítottat (ill. nem vettem). Lassan tényleg elhiszem az összeesküvés-elméleteket, hogy a gyógyszerlobbinak és a betegségiparnak ellensége a c-vitamin. Nagyon pipa vagyok!

2013. máj. 10. 14:38
1 2
 11/12 anonim válasza:
57%
Úgy látom nincsenek toppon a gyógyszertári dolgozók! A mennyiségi korlátozás arra vonatkozik, hogy 5%-os Áfá-val mennyi a kiadható maximális mennyiség, ugyanis ez a kategória jelenti a gyógyászati célú felhasználás Áfa besorolását. 25%-os Áfával minden további nélkül lehet venni nagyobb mennyiséget aszkorbinsavból. Csak hát utána kellene nézni....(mármint az illetékeseknek)
2013. júl. 12. 16:55
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Több vitaminboltban is árulnak nagyobb tételekben 330 grammosat nemrég is vettem az sokáig kitart.

Az meg tök indegy, hogy szintetikus-e vagy sem, mindkettő ugyanaz az anyag. Attól ,hogy mesterséges úton állítják elő és nem növényből vonják ki attól még ugyanaz az anyag marad.

[link]

2013. aug. 28. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!