Hogyan adagoljam az aszkorbinsavat?
Figyelt kérdés
Tegnap vettem 10g-ot, mert azt hallottam, hogy sokkal jobb mint a tabletta. Azt tudom, hogy késhegynyi kell, de mennyi vízben/teában oldjam? Amúgy szerintetek is hatásosabb? Tovább marad a szervezetben?2012. febr. 10. 12:50
1/5 anonim válasza:
Napi max. 2000mg az adag. Ennél többet ne. Tehát, ha 10g-ot vettél és elosztod 10 egyenlő részre, akkor 1g. Ha 20 részre osztod, 0,5g->500mg...
2dl folyadékban evés után vagy közben.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. febr. 10. 13:48
3/5 anonim válasza:
Napi 1g bőven elég, mert bizony elég durva vesekövet tud okozni.
4/5 Banya92 válasza:
Ez hülyeség.... nyugodtan lehet nap 2000-3000 mg C vitamint szedni, sőt még többet is. A késhegynyi kb. annyira elég, hogy ne kapj skorbutot... Az, hogy vesekövet okoz, meg butaság, nem szabad elhinni. Amire nincs szükség az kiürül, mivel vízben oldódó vitamin. Én évek óta megiszok naponta egy csapott kávéskanál aszkorbinsavat vízben feloldva, és semmi bajom. Nem szabad mindent elhinni, gondolkozni kell és utánajárni a dolgoknak ;)
5/5 anonim válasza:
így igaz! olvass utána, nyugodtan szedj többet is, mint 2000 mg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!