Ha megszűnik a nappalis jogviszonyom, utána meddig van még TB ellátásom? Ugyanazon a napon megszűnik, vagy van valamennyi türelmi idő,
Ha mondjuk 2013.06.01-vel megszűnik a nappalis jogviszonyom meddig tudom igénybe venni a TB szolgáltatásait, azonnal megszűnik vele párhuzamosan? Kapok róla valami értesítést, vagy ha netalántán elmegyek orvoshoz 06.02-án, akkor kapom a számlát, hogy ennyi volt a vizsgálat? Tudna valaki segíteni ebben a kérdésben, s a munkaügyi központ által hallottam, hogy lehet valamennyit igényelni, azt meddig adják?
Köszönöm az értelmes hozzászólásokat előre is.
Az első naptól kezdve kell hogy fizesd magad után!
Ha bejelentkezel a munkaügyi hivatalba, akkor sem biztos hogy fizetik utánad, mert ahogy értelmezem a leírásod, nem dolgoztál még. A NAV-nál kell intézned az ügyet, kapsz csekket és havonta kell fizess 6660 Ft-ot ha jól emlékszem az összegre.
Szia!
Én úgy tudom (ahogy az előttem szóló is írta), hogy 45 nap a türelmi idő, akár suli után, akár a munkakeresési járadék lejárta után. Van hogy kiderül, hogy nem vagy biztosított, van hogy nem. Nem tudom mitől függ. A környezetemben van olyan, aki külföldön él már több éve és amikor hazajön elmegy (nem maszekban) ilyen-olyan vizsgálatokra és soha nem volt semmi. De olyan is volt, hogy szintén külföldön dolgozó ismerős mielőtt kiment, beballagott a NAV-hoz megérdeklődni, hogy mi hogy megy. Konkrétan elmondta, hogy kb. 2 éven belül itthon szeretné a kezét megműttetni (nem sürgősségi ellátást igénybe venni az anyanyelvén, mert ezt így biztonságosabbnak érezte) és érdeklődött, hogy ilyenkor fizesse-e itthon is a sárga csekket, vagy elég, ha kinn (EU-s ország) adózik. Megnyugtatták, hogy nem kell duplán TB-t fizetni.
Haza is jött, megműtötték. Persze a TB-nél kiderült, hogy nem sürgősségi szolgáltatást vett igénybe és megbüntették 150.000 Ft-ra... Írásos nyoma nincs, hogy félre tájékoztatták.
Elnézést a hosszú hozzászólásért, csak azt akartam kifejteni, hogy eléggé kétesélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!