Megszüntetem a hallgatói jogviszonyom egy évre az egyik egyetemnél (halasztani nem lenne érdemes), utána államira még felvesznek egy másikra, ugye? Nincs még diplomám.
Figyelt kérdés
2011. szept. 2. 10:04
1/4 anonim válasza:
Államira felvesznek még, feltéve, hogy még van államilag finanszirozott féléved. És akkor még ettől is függ, hogy csak költségtérítésesen tudod-e befejezni a szakot.
2/4 A kérdező kommentje:
Van még 6 félévem. Most kimarad egy év, és mivel nem halasztok, hanem megszüntetem a jogviszonyt, gondolom nem vonódik le a 2 félév... Elvileg amit kinéztem 3 és fél éves képzés, csak a gyakorlati félévet kellene kifizetni.
A másik egyetemről meg 1 évem marad, azt meg akkor fejezem be költségessel, amikor akarom.
Jól gondolom ezt az egészet?
2011. szept. 2. 12:18
3/4 SzilKa válasza:
jól gondolod, egyébként a passzív félév NEM számít bele az állami félévek számába, tehát csak emiatt nem kell egyből megszüntetned a jogviszonyodat. Főleg, hogy a TB jogviszony meg jár a passziválás alatt is, amiatt érdemes lenne maradnod passzívon esetleg.
4/4 A kérdező kommentje:
Azért nem lenne érdemes, mert amúgy is kellene egy dékáni méltányossági kérelem egy tantárgy felvételéhez...
2011. szept. 2. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!