Ismétlő érettségi akkor is pénzbe kerül, ha egy egyetemen van tanulói jogviszonyom?
Figyelt kérdés
Közép angolt szeretnék ismételni, egy második szak felvételén gondolkodok, azonban nem tudom, hogy kell-e fizetnem érte. Ha jól tudom csak annak kell fizetni, akinek nincs tanulói jogviszonya.
Kérem, hogy aki válaszol, hivatkozási linket is mutasson, köszönöm.
2011. febr. 8. 12:05
1/6 anonim válasza:
Neked nincs tanulói jogviszonyod. Hallgatói jogviszonyod van. Nem ugyanaz!
2/6 anonim válasza:
Ha már leérettségiztél, akkor az újabb érettségiért fizetned kell. Ez alól nem lehet kibújni.
3/6 anonim válasza:
De ha OKJ-s képzésen vagy, akkor van tanulói jogviszonyod nem? Bocsi, hogy így belekérdezek, de egyik ismerősöm mondta, aki most fog megint érettségizni és mellette tanul vmi OKJ-t. Azt mondta neki ezért nem kell fizetni
4/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy az OKJ-t hol végzi. Ha főiskolán, akkor hallgatói jogviszonya van, márpedig a kérdező azt mondta, hogy főiskolára jár. Így nincs tanulói jogviszonya.
5/6 anonim válasza:
a jogszabályban úgy áll,hogy az első érettségidtől számított 1 évig ingyenesen érettségizhetsz,és ez mindenféle viszonytól független,ehhez mindenkinek joga van
6/6 anonim válasza:
Barátnőm anno OKJ alatt tett egy emelt angolt és nem fizetett érte.Én egyetemista vagyok,tavaly érdeklődtem,hogy nekem kell-e és azt mondták a hivatalban,hogy igen :S
Oktatási Hivatal honlapján megtalálod az árakat.
12ezertől-22-ig vannak tantárgyak szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!