Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Diákszövetkezetek utána...

Diákszövetkezetek utána néznek az iskolának, hogy van-e jogviszonyom velük, vagy csak formalitásból kérnek papírokat?

Figyelt kérdés

Nem készült el a diákigazolványom, de van iskolalátogatásim, illetve papírom, hogy xy iskolába járok.

A helyzet, hogy a napokban kiiratkoztam, elköltöztem és nem tudtam bejárni egyáltalán, más iskolákba ilyenkor felvételt nincs, csak felnőttképzésre, de nincs több száz ezer ft-om...

Nagyon kell a pénz, csak érettségim van és diákmunkák dögivel akadnak, főleg most.

Tehát a lényeg: utána járnak, hogy tényleg van-e jogviszonyom az adott iskolával?

2012. okt. 19. 15:08
 1/5 A kérdező kommentje:

a NEK papírom is megvan, szóval még diákszámot is kaptam, csak éppenséggel már nincs jogviszonyom a papíron szereplő iskolával.

És az iskolalátogatásimon szerepel, hogy 2012/2013-as tanévre szól.

Nagyon kell a pénz, de tényleg semmi tapasztalatom nincs sehol. Most egy pénztárosi állást pályáznék meg, és lenne ebben is gyakorlatom.

2012. okt. 19. 15:18
 2/5 A kérdező kommentje:
google-ban nem találok semmit erre vonatkozóan. Lehet, nem jól keresek rá, ha valaki talál erre vonatkozó törvényt, kérem küldje el nekem.
2012. okt. 19. 15:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha kiderül hogy nincs tanulói jogviszonyod, akkor bizony komoly bajban leszel. Inkább ne szórakozz ilyesmikkel.
2012. okt. 19. 15:47
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, az APEH rendesen "ellátná a bajom".

Ez sajnálatos... :(

ezek az állások egy munkanélkülinek lehetetlennek tűnnek. Mivel tapasztalom nincs, szakképesítésem sincs. Aki pedig diák: betanítják, nem fontos, hogy legyen bármiféle gyakorlata, vagy ismerete az egészről... és persze másképp is bánnak velük...

2012. okt. 19. 16:01
 5/5 anonim ***** válasza:

A diákszövetkezetnél nem nagyon néznek utána, viszont ha kiderül más hatóságoknál akkor komoly bukta van.

Elég csak annyi, hogy az iskola a Tb felé "kijelentett", és utána meg a hivatal felé diákmunkásként beregisztrálnál egyből kiderülne a dolog.

Nagyon bukta lenne.

2012. okt. 19. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!