Nem rég kaptunk az iskolában oltást. Megint fogunk. Tippek, vagy valami?
Ezt szerintem TBC ellen kapjátok, annál van az, hogy először bőr alá fecskendeznek valamit, és ha bepirosodik, akkor az azt jelenti, hogy védett vagy (mert csecsemő korodban kaptál már ilyen oltást, és arra kíváncsiak, hogy az még "működik-e"), ha nem pirosodik be, akkor kapsz oltást. De úgy emlékszem, azt nem 1-2 hónap múlva nézik.
De ezen felesleges parázni. Minden veled egykorú gyerek megkapja, és megkapta már évekkel korábban is, de egyik sem halt bele :) Szurit kapni senki sem szeret, viszont gondolom TBC-t kapni sem szeretnél, az oltás a kisebbik rossz. Emlékszem, amikor mi kb. ennyi idősen kaptuk ugyanezt a cuccot, az egyik lány annyira paráztatta magát, hogy amikor megszúrták, elkezdett sírni és hetekig rajta röhögött mindenki. Azért 12 évesen nehogy már... Szóval ne idegesítsd magad ennyire, mert a végén téged is emiatt fognak cikizni. Dugd szépen oda a karod, ne nézz oda amíg szúrnak, és már túl is vagy rajta, semmi bajod nem lesz.
Hm, hát akkor el nem tudom képzelni, milyen oltás az, amit csak simán bőr alá adnak... Mondjuk érdekes hogy ennyit változtak a dolgok, mert még csak 25 vagyok, nekem még olyan közelinek tűnik, amikor én voltam 12 éves :D De akkor ezek szerint már máshogy működnek a dolgok. Hát, majd legfeljebb megtudom akkor, ha majd a fiam lesz iskolás, de egyelőre még csak ovis :)
Na de tényleg ne félj az oltástól, ha belegondolsz, az előtte való félelem sokkal rosszabb, mint maga a fájdalom. Inkább gondolj arra, hogy akár idegesíted rajta magad előtte, kár nem, így is, úgy is megkapod a szurit, akkor meg minek elcseszni előtte ennyi napot azzal, hogy félsz? :)
Én most vagyok 9.
Semmi extra. Annyi, hogy be fog keményedni, és feszíteni fog. Nekem 3 hónapig ott volt az a kis góc. Nem bírom fogni a vattát, és egyszerűen kidobtam, pedig meg kellett volna nyomkodni vagy mi. Annyira nem zavart. Amit most kaptatok, az egy teszt volt, nem oltás. Kaptatok egy kis anyagot, ami megmutatja, hogy aktív-e még a BCG oltás. Bár nálunk a franc se nézte meg, vagyis nem emlékszem. Szerintem nem. Én szeretem az oltást, úgyhogy nekem nem volt bajom vele. Csak soha nem láttam, hogy megy be a tű, mert nem engedte az orvos. Mert nehogy elájuljak. Kellemetlen, amikor benyomja az anyagot, ne vedd parának, de izomba feszít. Így, bőr alá inkább csíp, nyom. Izomba kellemetlenebb, de nekem semmi bajom nem volt egyikkel se. Ezzel meg az évfolyamról senkinek. inkább beképzeled magadnak. De ha nagyon félsz, menj el az orvoshoz, és beszéld meg vele, hogy esetleg egyedül adja be neked, meg hogy félsz. Én úgy hallottam, hogy ha megütögeted, akkor még annyira sem érzed.
De ne légy már ilyen rinyálós kislány. 50 fős évfolyam, mindenki túlélte :P
na most kaptuk meg a papírt róla. jövőhét kedd (nov. 13.-án) kapjuk meg.
neve: DtaP (torokgyík, tetanusz fertőzés, szamárköhögés elleni) védőoltás.
Gyakori mellékhatásai:
Fájdalom, bőrpír, vagy duzzanat az oltás helyén, fejfájás, láz, rossz közérzet, szédülés, fejfájás.
Félek.. elkezdtem félni...
Nem lesz az vészes. Van fiúbarátod? Kérjétek meg a dokit, hogy mehessetek be együtt, mert lányok inkább mégjobban sajnáltatják magukat, míg a fiúk vigasztalnának. Ne félj annyira, mert csak stresszeled magad. Amúgy mi eyszer kaptunk papírt, hogy másnak oltás, 3x nem is kaptunk papírt, csak jött szólni a védőnő, hogy következő órán oltás, aki még nem evett-ivott az tegye meg, nem kell félni, nem halt még bele senki. Amúgy szólj a dokinak, hogy félős vagy, reagáld túl, hogy ájulás meg minden, és akkor úgy is viselkedik, esetleg kérd meg, hogy ülve kaphasd meg. Én úgy jobban ellazulok, de engem nagyon nem zavar. Nekünk mindig szólt a doki, hogy lazítsd el jobban, mert úgy jobban fáj, addig be sem adta, amíg feszült. Szegény meghalt. Pedig nagyon kedves, rendes volt mindenkivel, azt is megértette, hogy a gyereknek szüksége van egy kis pihenőre.
Úgy beadta az injekciót, hogy meg se érezted. Csak feszített egy kicsit, és annyi. És imádtam. Soha nem akart rosszat nekünk, mindig segített, volt amikor oltásnál matek dogát írtunk, és igazolta az órát, annak aki nem tudta, szólt a tanárnak, hogy nem engedi el őket, mert (kitalált valamit :) )
Szóval tedd túl rajta magad, bemész, megszúr és annyi.
Köszönöm mindenkinek a biztatást ! Már megkaptuk, 13.-án....
Hát nem hiszem el, becsuktam a szemem, elfordultam, és arra gondoltam, hogy sétálok Párizsban.. Az Eifel torony tetején jártam, és erre mondja a nő: mehetsz! gy kis hideget éreztem, amikor hozzámért a nő keze... Megölöm magam!! :D Ezért aggódtam?? És 7.-be még 2 ilyen izomba lesz... Bőr alá sokkal fájdalmasabb, mint izomba!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!