21/F vagyok, sajnos nagyon durván rászoktam az alkoholra, 0-24 részeg vagyok. Le akarok szokni róla de nagyon félek a delirium tremenstől, de a kórházat el akarom kerülni. Hogy lehet otthon kezelni ezt a dolgot?
Gratulálok!
Első lépés meg volt.
Második, az elvonó. Azért van, mert ott tudnak rád vigyázni, kapsz gyógyszereket, pont az elvonási tünetekre.
Hajrá, szurkolok!
Az első lépést már megtetted azzal, hogy felismerted, beismerted, hogy így nem mehet tovább. A májadat tönkre teszi teljesen.
Orvoshoz fordulnék mindenképp.Megoldás lehet az is, hogy hasonszőrűekkel próbálj erről beszélsz, kinek hogy sikerült a leszokás.Mert valami miatt rászoktál, ezt kellene kibogozni.
Tudom miért szoktam rá, a magány és a boldogság hiánya miatt.
Azt is tudom hogy le tudok róla szokni így 2 év durva ivás után, de nem fekhetek be az elvonóba, orvosi egyetemre járok nem lehet hiányoznom (tudom szégyen-szégyen)
A szüleid előtt nem szabadna titkolnod, ők is biztos segítenének a megoldás megtalálásában.Nem beszélve arról, hogy az alkohol rengeteg pénzt felemészt.
Én nem vagyok orvos, az elvonási tünetek hátterét nem tudom hogy lehet kezelni, biztos van erre is egy protokoll.
Talán így egy pszichológus-orvos team-ben kapaszkodókat kaphatnál.
Később sportolhatnál, az akaratodat is edzené. Vagy túrázz például, ott biztos barátokra, kapcsolatokra lelhetnél, feltöltődhetnél és "egy boldog kapcsolat is hamar kopogtatna."
21 évesen 2 év ivászat után is kialakulhat?
Ez nem olyan "hosszú idő". Írod, hogy letudnál szokni.Képes vagy rá!
Lehet, hogy csak az első néhány nap nehéz, valami gyógyszer biztos van az elvonási tünetekre, a megelőzésére, ami nem az alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!