Holnap lesz egy műtétem és nagyon félek. Hogy zajlik egy altatásos műtét? Mi a legrosszabb része? Mi lesz ha felébredek közben?
kedves Kérdező!
nekem nem rég volt bokaműtétem, és altattak, de nem ébredtem fel, semmi komplikáció nem volt. annyi, hogy amikor felébredtem nagyon rossz kedvem volt az altató miatt, de ez normális! ha kiürül a szervezetedből semmi gond nem lesz.
Ne izgulj. Nem fordulhat elő, hogy felébredsz közben, ezért van ott végig az altatóorvos. A legrosszabb rész az amikor felébredsz, de ez sem olyan borzasztó. Az altatás mélységétől függően még egész nap álmos lesz.
Sokkal rosszabbnak tartom a gerinc érzéstelenitéses műtétet. Egyrészt elég kellemetlen mig beadják, másrészt mivel ébren vagy hallod az orovoskat, és a műszerek csörgését. De fájni ez sem fáj.
Ne félj!
Engem is altattak már 3-szor és itt vagyok! :-)
Először is azt tudnod kell, hogy éjféltől már nem ehetsz semmit.
A műtét előtt előkészítenek, ami azt jelenti hogy infúziót kapsz. Lesznek körülötted orvosok, nővérek akik teszik a dolgukat, előkészülnek stb.
Majd jön egy kedves doki, aki az altatóorvos, Ő a fejed fölé fog állni és rá tesz a szádra-orrodra egy maszkot, és azt fogja mondani lélegezz nagyokat, én kb. 3-ig tudok ilyenkor elszámolni.
Következő emlék hogy a szobában ébredek.
Ezalatt te semmit nem érzékelsz, neked pár másodpercnek tűnik, mintha épp akkor bólintottál volna el, de már fel is ébredsz.
Semmit nem fogsz érezni, az hogy felébredj a műtét alatt az lehetetlen ettől ne félj!
Az hogy időben mennyi ideig fogsz a műtét után aludni az egyéntől és a altató dózistól függ.
Én az elsőre már nem emlékszem.
A második műtétemkor fél 9-kor altattak el és délután 4 után tértem magamhoz, akkor is rövid időre mert mindig visszaaludtam. Inkább estefelé kezdtem tisztulni.
A harmadik műtétnél már kimondottan kértem az altatóorvost hogy műtét után azonnal ébredni akarok. Délután 2 után altattak el, 4 után ébren voltam.
Jó oké kába voltam nagyon, néha vissza-vissza aludtam, de tiszta volt a tudatom, tudom kik voltak benn nálam és miről beszélgettünk stb.
Nos attól függ miért veszik ki a nyirokcsomót? Mert el tudok képzelni olyan verziókat, hogy az altatás legyen a legkisebb probléma.
Amúgy semmit nem érzékel az ember, nem fokozatosan alszik el, hanem gyakorlatilag azonnal.
szorítunk neked!
ha már magadnál leszel, írd meg hogy hogyan vészelted át
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!