2-és fél éves kislányom még mindíg szopik. K. b 1-2 óránként és éjszaka is legalább 5x és ami a legrosszabb hogy anélkül még szinte soha nem aludt el. Nincs cumis üvege sem cumija, soha nem kellett neki. Hogyan tudnám le szoktatni?
Először is, mi sem eszünk 1-2 óránként, mert nem jó a szervezetnek, az emésztésnek és pláne erre egy ekkora gyereknek semmi szüksége sincs.
Az éjszaka pedig alvásra és nem evésre való (nem az első pár hétről beszélek természetesen). Ha anya is kipurcan az állandó fent léttől, akkor nappal hogyan tud hatékonyan és szívvel lélekkel a gyerekével lenni?
2 éves kor felett (de inkább 1 felett) pedig a szopizás helyett már más "életfeladatai" vannak, ami az aktuális kornak és fejlődési szakasznak megfelel.
Ami érdekes az egészben, hogy az anyákat jobban megviseli a szoptatásról való leállás, mint a gyereket. Tehát először ezt célszerű tisztázni magunkban. Miért szoptatok még mindig és miért ennyit? Mi a célom vele?
Én azt hangsúlyoznám az ő esetében, hogy ő már nagylány és már nem kisbaba és hát ugye nem szeretné, hogy a többi nagy gyerek kinevesse, hogy még mindig szopizik? Ő már egy ügyes, gyönyörű nagylány, akire anya nagyon büszke!
Az estéket tarkítani lehet esti mesével, közös szertartással, beszélgetéssel, dúdolással.
De miért akarod leszoktatni, szeretnétek második babát?
Mert ha nem, akkor semmi értelme, én 3,5 éves koromig szoptam, emlékszem is rá... Évente 1x megfázom, de azon kívül semmi bajom (kop-kop). Szerintem ennyit megér a dolog.
Egyébként konkrétan arra is emlékszem, amikor először kimaradt elalvás előtt a szopi. Tök büszke voltam magamra másnap. :) Mondjuk aztán még egy ideig szopiztam elalvás előtt, de pár hónap alatt teljesen elhagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!