Mi volt a legrosszabb/legjobb fogorvosi "élményed"?
A legrosszabb amikor a magán fogorvos betömte a fogam amit nem szabadott volna.A másik orvos ezt a foga ki akarta húzni,de beletörte a gyökeret.A harmadik szintén ezzel a foggal röntgent készített,és elmondta,hogy sem tömni,sem kihúzni nem szabadott volna,mert a gyökér alatt az állkapocsig egy gennyes tályog volt ami már roncsolta az állkapcsomat..Így sürgős szájsebészeti műtét következett ami 3 óráig tartott..
A legjobb élményem,hogy a doki végig úgy csinálta hogy alig éreztem valamit..A végén nem sírtam,hanem megdagadt ,fáradt képpel de mosolyogva mentem haza..
Első vagyok.
A fog tömött volt,csak kiesett a tömés.Ezért is mentem el egy maszekhoz,hogy újra betömjék..Betömte.Akkor gondoltam hogy valami nem stimmel,amikor a tömés után pár nappal repülőn utaztam.A légnyomás különbség miatt a fel és leszállás iszonyatosan fájt nekem,azt hittem szétrobban az állkapcsom.Így amikor hazaértem az nyaralásból,elmentem egy másik dokihoz,aki szerint a fogat húzni kell..A harmadik azért röntgenezte meg,mert az előző doki sikeresen beletörte a gyökeret,és arra tippelt,hogy a gyökér szétáll..(vannak akiknek szétállnak a foggyökerei) így derült ki a tályog.Azért nem volt fogfájdalom mert a gyulladás nem a fog gyökér felé ment,hanem lefelé az állkapocs felé..
De a fogorvos egy aranykezű angyal..Vésett,fűrészelt,és alig éreztem valamit..Igaz a gyógyulás is beletartott több mint 2 hónapba,mert az állkapocsnak rendbe kellett jönnie..
életemben egyszer voltam fogásznál
akkoris az volt hogy az egyik tejfogam alánőtt a maradandó /tehát ott már nem negyede kinn volt/
kaptam érzéstelenítőt /vagy valami hasonlót/ és kihúzták a tejfogat
itthon derült ki hogy nem birom az anyagot amit kaptam az ínyembe és feldagadt az egész arcom /ezt mise tudtuk hogy érzékeny vagyok rá/
2. : Remélem minél hamarabb lesz lehetőséged megcsináltatni és addig sem fog akadályozni a munkakeresés során.
Nekem szerencsére ennyire drasztikus élményem nem volt, csak annyi, hogy az iskolai fogorvos úgy tömte be a fogam, hogy borzasztóan fájt (mármint a fúrás). Az érzéstelenítést fel sem ajánlotta, bár akkoriban nem is tudtam hogy megy minden. ( Az volt az 1. tömésem)
Köszönöm a választ! :)
3. : Ezt sajnos előre nem lehet tudni. Viszont nem biztos, hogy minden érzéstelenítőre így reagálnál. Azóta nem is jártál fogorvosnál?
Köszönöm a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!