Kidobnak a fogorvostól ha nincs TB-m?
Készülj fel, hogy iszonyú számlát fogsz kapni, ráadásul az adóhivatal büntetésekkel együtt követelni fogja az elmaradt TB-járulékaidat!... :-((
Jobban tennéd, ha gyorsan rendeznéd az önkéntes TB-járulékodat, mert emiatt akkor is bajba fogsz kerülni, ha nem mész orvoshoz!...
Annyira bírom, hogy mindenki írja ilyen tb-s kérdéseknél, hogy fizesd ki minél előbb! De hogy hogyan és miből, azt már nem mondja meg senki!! Könnyen dobálóznak itt a szavakkal, könnyű kiosztani a másikat!
Kérdező, elmehetsz dokihoz, ő nem kérhet pénzt az ellátásért, az Apeh fog értesíteni, hogy rendezetlen a jogviszonyod. Nyugodtan menj el hozzá.
Én is épp a héten kaptam papírt az elmúlt kettő évről.. Én írok nekik egy levelet, aztán kiderül mit mondanak rá. Sajna bevételem nincs, így is napról napra élünk, nemhogy még ezt a semmire sem jó adót befizetni az állambácsinak. Pusztuljon a magyar! hidd el ez a fő céljuk! Majd, ha sikerül elhelyezkednem-ami remélem végre összejön-, akkor majd letiltják, vagy befizetgetem nekik.. Addig engem nem érdekel spec ez a dolog. Van ennél fontosabb dolog is, sajnos!
Sajnos ez szerintem orvosonként megoszlik, érdemes lenne rákérdezni a te körzeti fogdokidnál. A múltkor én egy helyettes háziorvosnál voltam, aki ellenőrizte a tajszámomat, majd felhívta rá a figyelmemet, hogy főiskolásokat pl. nyáron nem tud ellátni, mert nyárra sok egyetem NEM fizeti ki nekik a tb járulékot. Nem tudtam hirtelen, hogy sírjak-e vagy nevessek, révén hogy én is egyetemista vagyok. Amíg dolgoztam egyetem mellet, viszont duplán "fizettem", hiszen diák létemre alapból járna ugye, de a fizumból még levonták mellé, szóval köszi szépen... Jó nagy görénység ez az egész ahogy van, viszont sajnos olyan szempontból nem árt fizetni, hogyha hirtelen probléma történik, akkor jobb ha nem az anyagiakon kell aggódni. Pl egy sürgős műtétnél, vagy valamilyen balesetnél ez elég nagy gondot okoz. Persze elvileg nem tehetik meg, hogy elküldenek, de én itthon már azt is kinézem sokszor az emberekből, hogy hagynak inkább megdögleni. :(
Az otthoni foghúzást nem ajánlanám... Ha beletörik a gyökér, akkor így is úgy is szájsebészet, ahol megint csak gond lenne ha nincs tb-d.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!