Ha nagyon vashiányos vagyok és vérszegény, miért nem kapok rá gyógyszert?
Hemoglobin számom: 11,4g/dl (normál érték: 12,3-17,5), vas: 4,4umol/l (normál érték: 8,0-26,0).
Ugye kaphatnék gyógyszert? Menjek el egy másik orvoshoz?
18L
A vas tényleg elég alacsony, de a hemoglobin egyáltalán nem vészes. Nekem ennél sokkal rosszabb eredményeim vannak és még élek.
Erre nem feltétlen kellenek gyógyszerek. Helyes táplálkozással orvosolható.
Én is mindig szédülök és alacsony vérnyomásom is van.
Több orvos is azt mondta, hogy ez a fiatal lányoknál sajnos gyakori és majd kinövöm.
Nekem anyukám is ilyen volt és ő is kinőtte.
Az a helyzet, hogy én sokáig szedtem vasat, de attól mégrosszabbul voltam. Jobb nekem anélkül. Inkább egészségesen táplálkozom. Sokkal többet segített mind bármilyen gyógyszer.
Annyira nem vészes, mert a hemoglobinszinted teljesen rendben van. Feleslegesen ne akarj vasat szedni, a legtöbb ember vagy fosik, mint a gép, vagy napokig semmi. :D
De Szedj pl. Béres vastablettát, elvileg abban tényleg hatóanyag is van (a pezsgőtablettákban kb semmi). Emellett egyél sok vörös húst, zöld leveles zöldséget, sok c vitamint, mert segíti a felszívódást, kevés koffeint és tejet, mert az pl gátolja.
Nekem dilemmázott a dokim, hogy adjon-e vagy sem, de mivel a hemo mindenfélém erősen a 0 felé próbált közelíteni, inkább adott (pedig a vasam most nagyon jó volt)
Fél évente kérj egy labort, aztán ha romlik, akkor majd kapsz vasat. Nőknél teljesen megszokott dolog a vashiány, szóval lényegében átlagosnak mondhatók az értékeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!