Vashiányos vérszegény vagyok, eddig Ferro-Folgammát szedtem, most a patikus helyette a Neo-ferro-Folgammát adta, mert álítólag már a másikat nem gyártják! Mi a kettő között a különbség? Szedhetem helyette ugyan?
Figyelt kérdés
2009. máj. 9. 12:36
1/3 anonim válasza:
A neo-ferro-folgamma valószínüleg nagyobb mennyiségben tartalmaz vasat, vagy megváltozott a külseje a kiszerelése azért cserélték be. Külsőleg változhatott meg valószínüleg. Szerintem nyugodtan lehet szedni, de olvasd el mik lehetnek a mellékhatásai, ha észleled magadon fordulj orvoshoz, de ha az előzővel sem volt gond, akkor ezzel sem lesz valószínüleg.
2/3 anonim válasza:
Hello, a tabletta helyett egyél inkább vas tartalmú élelmiszereket:
-mák,
-cékla
-szilva
-meggy
-cseresznye
-spenót
-sóska
-vörös áfonya
valamint a vas tápanyagú dolgokat C vitamin társaságában fogyaszd így növelve a felszívódást.
3/3 anonim válasza:
ezt a gyógyszert akkor szokták kiírni, ha olyan szintű a vashiány, ami simán kajákkal már nem vihető be a szervezetbe (előzőre). Amennyire én tudom, a két gyógyszer megegyezik, csak a neve lett más, asszem megváltozott a gyártója. Szedd nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!